Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Checkpoint Systems neemt deel aan Auto-ID Center Project

Datum nieuwsfeit: 05-10-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht

Persbericht

Checkpoint Systems neemt deel aan Auto-ID Center Project

Strategische samenwerking gericht op ontwikkeling van RFID-retailoplossingen

Thorofare, NJ / Nieuwegein, 5 oktober 2001 -- Checkpoint Systems, Inc. - wereldwijd toonaangevend aanbieder van onder meer automatische identificatie en detailhandel-beveiliging - heeft zich aangesloten bij het Auto-ID Center van het Massachusetts Institute of Technology (MIT). Checkpoint gaat samenwerken met andere technologieleveranciers ter ondersteuning van onderzoek naar de beste automatische identificatietechnologie. Bovendien onderstreept Checkpoint de visie van het Center op een toekomst waar intelligente tags (labels) overal ter wereld in alledaagse objecten worden verwerkt.

De doelstelling van het Auto-ID Center is de ontwikkeling van de volgende generatie automatische identificatiesystemen. Dit in samenwerking met strategische partners waaronder eindgebruikers en technologieleveranciers zoals Checkpoint Systems. Succesvolle projecten betekenen een stimulans voor de totstandkoming van wereldwijde open standaards hetgeen bijdraagt aan de ontwikkeling van aanvullende technologieën, snellere toepassingen en lagere kosten. 'Checkpoint is een belangrijke technologieleverancier voor onder andere de retailindustrie', stelt Kevin Ashton, directeur van het Auto-ID Center project. 'De kennis van het bedrijf over massaproductie van goedkope RFID-labels en de reeks RFID-lezers betekenen een belangrijke aanvulling op het RFID-ontwikkelingsmodel van het Auto-ID Center project. We zijn blij dat Checkpoint samenwerkt met onze andere partners aan dit gemeenschappelijke doel', aldus Ashton.

Binnen de visie van het Auto-ID Center op RFID is het gebruik van een universele 96-bit IC tag-technologie met een goedkope drager nodig. Van deze tag-technologie wordt een integrale rol verwacht binnen de retailketen met verschillende fabricage-, distributie- en consumenttoepassingen. Checkpoint's huidige RFID-technologie bestaat uit een 120-bit RFID tag voor open licenties en wordt geproduceerd op dragermateriaal dat in hoeveelheden van miljarden wordt vervaardigd, tezamen met een complete serie RFID-lezers. Checkpoint's RFID-technologie is al in gebruik in vele toegangscontrolesystemen voor beveiliging en facilitymanagement. Maar ook in fabricage- en retailidentificatietoepassingen, voorraadbeheer en beveiligingsoplossingen. Daarnaast worden miljoenen RFID-labels van Checkpoint gebruikt bij de identificatie en het beheer van boekencollecties van belangrijke universiteiten en andere bibliotheken. De technologie is ook binnen het MIT al in gebruik bij de wasserette. Via RFID-labels voor studentenidentificatie en RFID-lezers communiceren wasmachines en drogers via het internet met studenten om aan te geven of de machines beschikbaar zijn.

'We zien erg uit naar de samenwerking met het Auto-ID Center', stelt Michael Smith, President & CEO van Checkpoint Systems. 'Vooral om zo een bijdrage te kunnen leveren aan het vormgeven van de technologie wat de visie van het Auto-ID Center weer een stapje dichter bij de werkelijkheid brengt. Door de belangrijkste leveranciers en retailers op één lijn te krijgen kan de technologie in massaproductie worden genomen. Dit brengt de kosten van de technologie naar beneden zodat het de markt beter kan veroveren. Deze samenwerking is een duidelijke aanvulling op de partnerships die Checkpoint Systems al is aangegaan met leveranciers om dit doel te bereiken', aldus Michael Smith.

Checkpoint Meto Benelux BV, Coltbaan 21, 3439 NG NIEUWEGEIN. Telefoon: 030 - 609 41 11 - fax: 030 - 609 41 00.

Over Auto-ID Center
Het Auto-ID Center heeft zijn hoofdkwartier in het Massachusetts Institute of Technology in Cambridge, Massachusetts, USA. Het is een van 's werelds meest vooruitstrevende wetenschappelijke instituten. De donaties voor het Center komen van wereldwijde bedrijven uit verschillende industriële sectoren. Leden van Auto-ID Center zijn onder meer de grootste retailers en producenten in de wereld zoals Wal-Mart, Johnson & Johnson, The Proctor & Gamble Company, The Gillette Company, Phillips, Westvaco en International Paper.

Over Checkpoint
Checkpoint Systems, Inc., USA is een toonaangevend aanbieder van digitale RF- (Radio Frequency), EAS- (Electronic Article Surveillance) en RFID- (Radio Frequency Identification) systemen, bronbeveiliging, barcode labeling systemen, handheld labeling systemen en CCTV. Toepassingen zijn onder meer automatische identificatie, detailhandelbeveiliging en prijs- en promotielabels. Checkpoint METO produceert en verkoopt als multinational systemen voor het labelen van producten ter bevordering van efficiëntie en kostenbeheersing en biedt haar klanten binnen diverse branches labelingoplossingen met toegevoegde waarde. Met een wereldwijd netwerk van dochtermaatschappijen is de onderneming direct actief in dertig landen en biedt het professionele klantenservice en technische ondersteuning over de hele wereld. Voor meer informatie: www.checkpt.com

Voor redactionele informatie kunt u contact opnemen met: Influx PR
Jakob Brons
Tel.: 055 - 3663034
Fax: 055 - 3602661
E-mail: (prinflux@cs.com)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


- - - - - - - - - - - - - -
INFLUX PR-/Pers- (advies) Bureau - Deventerstraat 81 - NL - 7322 JL Apeldoorn. Tel.: +31 - 55 - 366 3034 / Fax: +31 - 55 - 360 2661 / E-mail: (PRInflux@cs.com) Http://www.Influx-pr.com

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie