Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwsupdate Bookings oktober 2001

Datum nieuwsfeit: 05-10-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht

Nieuws-Update

Nummer 2
Oktober 2001

Opmerking vooraf

---

Aanslagen in de VS

Bookings is diep geschokt door de gebeurtenissen op 11 september j.l. in New York en Washington. Naast persoonlijke problemen van medewerkers die hun partner lange tijd moesten missen, voelt Bookings ook de financiële gevolgen van de terroristische daad. Zoals in de gehele reisbranche ontving Bookings de twee dagen na de aanslag meer annuleringen dan boekingen. Het totale aantal boekingen viel, met name door Amerikaanse reizigers, terug met 25%. Momenteel blijven de boekingen 10% achter bij de cijfers van voor 11 september.

Bookings verwacht dat met name de sterk op de VS georiënteerde en de toeristische reismarkt gebukt zullen blijven gaan onder de aanslagen. Reserveringen binnen Europa zullen volgens Bookings weer vlot terug-komen op hun oude niveau.

Als gevolg van de aanslagen in de VS ziet Bookings dat hotels proactief nieuwe wegen zoeken om boekingen te genereren, onder meer via on line boekingswebsites zoals die van Bookings. In de afgelopen twee weken hebben meer dan 20 Nederlandse 2- en 3-sterren-hotels bij Bookings een aanvraag ingediend om opgenomen te worden in het Bookings systeem. Ook internationaal melden zich nieuwe partners aan.

---

Nieuwe Partners

---

Reis Branche
Virgin-Express.com
De op 3 september j.l. gelanceerde vernieuwde website van Virgin-Express vaart wel bij de daaraan gekoppelde on line hotel- reserveringsfaciliteit van Bookings. De speciaal voor Virgin ontwikkelde module werd reeds honderden keer gebruikt. Ook hebben verschillende, met name in Londen gevestigde hotels, contact met Bookings opgenomen om als een van de 150 geselecteerde hotels met speciale 'Virgin kamer-tarieven' via de website aangeboden te worden.
www.virgin-express.com

Kras SterVakantie
Half september hebben Bookings en Kras Ster Vakantie een samen-werkingsovereenkomst gesloten. Hierdoor kan de all-round reisorganisatie haar website bezoekers de mogelijkheid bieden om op haar home-page on line hotelskamers te reserveren. De button 'hotels boeken' geeft een directe link naar de Bookings website. De eerste boekingen zijn reeds gemaakt in Nederland en België.
www.kras.nl

PackBack
Het Londense PackBack, gespecialiseerd in low-budget reizen en accommodaties, heeft eveneens aansluiting gezocht bij Bookings. De unieke en onafhankelijke database met 1- tot en met 5-sterren accommodaties, en de directe links die Bookings heeft met de homepages van de aangesloten hotels gaven de doorslag voor samen-werking met de Nederlandse hotel-reserveerder. Naar verwachting zal de link in oktober live gaan.
www.packback.com

Quantrill
Deze onafhankelijke organisatie, die kleine reisagenten een pakket met internet oplossingen levert voor een eigen website, biedt door een overeenkomst met Bookings haar afnemers vanaf heden ook mogelijk-heden om hotels te reserveren. Het standaard pakket (de 'jacket') voor de reisagenten website wordt standaard uitgebreid met hotelreserveringsfaciliteiten van Bookings en de Bookings database. www.quantrill.com

Overigen

Out Europe ltd
Naast Gayamsterdam.com heeft Bookings wederom een zich op de gay-scene gerichte partner aangesloten; Outuk.com. Dit in Engeland gevestigde bedrijf richt zich via de Outuk travelstore met name op mannelijke gays en kan haar bezoekers nu met Bookings via een co-branded website de mogelijkheid tot hotel-reserveringen aanbieden. Onderzoek toont aan dat de gay-community veel geld uitgeeft aan reizen. Deze zogenaamde 'pink travel dollars' kunnen de toeristische inkomsten flink verhogen. Zo bleek in 1999 dat de Gay & Lesbian Mardi Gras in Sydney een bijdrage van 99 miljoen dollar leverde aan de locale economie, ongeveer driemaal zoveel als vijf jaar daarvoor.
www.outuk.com

International Business Answers ltd
International Business Answers ltd, een bedrijf dat zich richt op intranet oplossingen voor grote ondernemingen, heeft Bookings opgenomen in haar standaard intranetpakket. Afnemers van de intranet pakketten van International Business Answers ltd zullen naast een selectie van in service en prijs uitblinkende providers, nu eveneens de hotelreserveringsfaciliteiten van Bookings aantreffen. Alleen al door die opname zal Bookings bereikbaar zijn voor 360.000 intranet gebruikers.
www.intbusinessanswers.com

Recreatief.nl
Recreatief.nl, de zoek-machine voor recreatief Nederland, biedt bezoekers via de rubriek 'Hotels Nederland en Hotels wereldwijd' de Bookings zoekmachine aan. Uniek hierbij is dat zij tevens de websites van onafhankelijke hotels zullen gaan promoten via Recreatief.nl. www.recreatief.nl

ExpatsOnline
Expatsonline.nl, Nederlands grootste magazine voor expatriates, biedt via haar recent gelanceerde website nu ook
hotelreserverings-faciliteiten. De website biedt expats alle informatie en directe links naar Nederlandse hotels die via de Bookings database te reserveren zijn.
www.expatsonline.nl

Landen partners

hotelsinpoland.com spanish-living.com search-belgium.com italie.nl
Na vele succesvolle overeenkomsten met partners die Nederland promoten zoals Holland.com, elmarreizen.nl, startpagina.nl, heeft Bookings nu ook overeenkomsten gesloten met websites die andere landen promoten. De nieuwe partners hotelsinpoland.com, spanish-living.com, search-belgium.com en italie.nl, richten zich op de specifieke interesses van bezoekers van Polen, Spanje, België en Italië. De op de verschillende websites aangeboden hotels zijn speciaal geselecteerd voor de de bezoekers van deze landen- of stedensites.
www.hotelsinpoland.com
www.spanish-living.com
www.search-belgium.com
www.italie.nl


---

Nieuwe Hotels
(websites)

---

Hampshire Hotels
Hampshire Hospitality & Leisure, de nieuwe hotelketen met 3- en 4-sterren hotels, is door Bookings ondersteund in de eerste fase van haar internet ontwikkeling. De 3-sterren Hampshire Inns en 4-sterren Hampshire Hotels kunnen via de algemene website on line worden geboekt. www.hampshirehotels.nl

Dynamic Brochure
Samen met Leonardo biedt Bookings de Golden Tulip hotels Dynamic Brochures aan. Deze on-line brochures bevatten uitgebreide fotoreportages van de hotels, de hotelkamers, de services, de recreatie-mogelijkheden en de faciliteiten voor bedrijven. De brochures zijn speciaal ontworpen om de bezoekers snel en gemakkelijk een kijkje in het hotel te geven en de atmosfeer te proeven. De brochures zijn direct via de websites van de GT-hotels te bekijken en komen in de loop van oktober on line.


---

Bookings Statistieken

---

Nieuwe Bookings landen

In september zijn geen nieuwe landen aan Bookings database toegevoegd. Wel heeft Bookings, ondanks de recente ontwikkelingen, haar focus op de Amerikaanse markt versterkt.

Cijfers

Als gevolg van de aansagen in de VS gaf de maand september een afname te zien van zowel het aantal bezoekers als het aantal boekingen. De aantallen zijn nu terug op het niveau van juli 2001.

Over Bookings
Het Nederlandse Bookings is een van de Europese leiders en de nationale marktleider op het gebied van on line hotelreserveringen. Bookings biedt het meest complete aanbod van onafhankelijke hotels over de hele wereld. De database van Bookings beslaat meer dan 16.000 onafhankelijke (inter-)nationale hotels en hotelketens. De Bookings website wordt dagelijks door meer dan 20.000 internetgebruikers bezocht en genereert 3,5 miljoen pageviews per maand. Een groot aantal onafhankelijke hotels en hotelketens biedt bezoekers van hun websites on line reserveringsmogelijkheden via het Bookings-systeem. Het systeem bestrijkt inmiddels 79 landen en zal naar verwachting eind 2001 wereldwijd bereik hebben. Het in 1996 opgerichte Bookings is gevestigd in Amsterdam en heeft 56 medewerkers in vestigingen in Amsterdam, Singapore, Tokio en Santiago de Chile. De omzet in 2000 groeide 400%. De verwachte groei in 2001 zal tussen de 200 en 300% bedragen.

Willem Buitelaar
Senior Consultant
Paul Kok Consultants PK(-:
Kon. Wilhelminaweg 469
NL 3737 BE GROENEKAN
T. + 31 346 217 117
F. + 31 346 217 118
www.pkc.nl

Voor meer informatie over deze nieuwsbrief:
kijk op www.bookings.org of neem contact op met:
Justine Dalla Riva, PR & Communication
Weteringschans 28-4
1017 SG Amsterdam
Tel: 020 7125 647
e-mail: (justine@bookings.org)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie
Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie BRUSSEL-(BUSINESS WIRE)- Westinghouse Electric Company heeft een nieuwe methode gecreeerd voor vernieuwers die kernenergietechnologie...

TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank
TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank COLUMBUS, Ga. & UTRECHT, The Netherlands-(BUSINESS WIRE)- TSYS (NYSE: TSS) heeft vandaag bekendgemaakt dat Rabobank...

Speedheat heeft warm hart voor regionale sportclub
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Stop Kamagra start petitie tegen illegale handel in Kamagra
StopKamagra.nl is een petitie gestart voor een betere controle op Kamagra tabletten op de Nederlandse markt. Hiermee hoopt de beweging...

Nederlandse referendum tegen CETA in beeld
Referendum over CETA komt eraan Persbericht – 26 oktober 2016 Referendum over CETA komt eraan Nederland neemt stokje van de...

Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace
Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace SAN FRANCISCO-(BUSINESS WIRE)- Vooruitstrevende en direct werkende datareplicatie is nu beschikbaar voor klanten...

Geen significante afname vluchten Thailand na overlijden koning
Met het overlijden van de Thaise koning bijna twee weken geleden, is in het land een maand van nationale rouw...

Places to work Almere lanceert nieuwe website
Ondernemersplek Places to work in Almere heeft een vernieuwde website. Hierop is nu in één oogopslag te zien dat het...

BankGiro Loterij blijft Spoorwegmuseum steunen
De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan Het Spoorwegmuseum met vijf jaar. Sinds 2007 heeft het...

Makelaars en huizenverkopers filmen nu zelf woningverkoopvideo's
Veel makelaars maken zelf de verkoopfoto's van hun vastgoedaanbod. Een professionele woningverkoopvideo produceren is echter voor de meeste makelaars en...

ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal
ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal LYON, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- ERYTECH Pharma (Parijs:ERYP) (ADR:EYRYY) (Euronext Parijs: ERYP), de...

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...