Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Uitvoering opera Achnaton in oktober in Zwijndrecht

Datum nieuwsfeit: 05-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Zwijndrecht
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zwijndrecht

Uitvoering opera Achnaton in oktober

De opera Achnaton van de bekende Amerikaanse componist Philip Glass zal in oktober in Zwijndrecht worden uitgevoerd. De opera is een bijdrage van de gemeenten Dordrecht en Zwijndrecht aan Havens & Heerlijkheden, het regionale programma van Rotterdam 2001, Culturele Hoofdstad van Europa. De opera wordt verzorgd door Muziektheater Hollands Diep.

De opera over de beroemde farao die al vele malen over de wereld is uitgevoerd, beleeft hiermee zijn Nederlandse première. De opera gaat over een Egyptische farao, die wil breken met de bestaande tradities en nieuwe idealen zichtbaar wil maken. Hij is bekend geworden als een intrigerende vernieuwer maar ook als echtgenoot van de beeldschone Nefertite. In de opera speelt de tegenstelling traditie en modernisme een belangrijke rol. Maar ook de tegenstellingen leven en dood en land en water komen aan de orde.

Het Nederlands Ballet Orkest onder leiding van de Amerikaanse dirigent Neal Stulberg voert de opera uit. De regie is in handen van Cilia Hogerzeil, artistiek leider van Muziektheater Hollands Diep. Solisten zijn o.a. de Belgische counter-tenor Steve Dugardin als Achnaton en de alt Marion van de Akker als Nefertite. Verder wordt aan deze opera meegewerkt door een groot koor, dat voor deze gelegenheid is samengesteld uit gevorderde amateurzangers uit het hele land en door dansers.

De voorstellingen worden uitgevoerd in een uniek theater, opgebouwd uit containers, dat speciaal door de architect Frans van den Houten is ontworpen. Het is de bedoeling dat dit theater zich aan de Zwijndrechtse oever van de rivier de Oude Maas af gaat spelen. Door de speciale constructie van de containers zal Dordrecht de achtergrond van dit spektakel vormen.

Voorstellingen
De voorstellingen vinden plaats op 5, 6, 9, 10, 12 en 13 oktober 2001. De kaartverkoop is inmiddels van start gegaan. De kaarten zijn verkrijgbaar bij

VVV in Dordrecht
telefoonnummer 0900 - 463 68 88

of

Ticket Service Nederland
telefoonnummer 0900- 300 12 50

Voor de kaartverkoop via Ticket Service geldt een reserveringstoeslag. Via internet kunt u kaarten reserveren op www.ticketservice.nl. Het postkantoor in Hof van Holland is verkooppunt in Zwijndrecht voor de opera. Meer informatie over de opera Achnaton en de kaartverkoop is te lezen op www.hldiep.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie