Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

éénmalig concert Lisa Stansfield in MC Vredenburg Utrecht.

Datum nieuwsfeit: 05-10-2001
Bron: Mojo Concerts
Zoek soortgelijke berichten
Mojo Concerts

Lisa Stansfield geeft op 5 oktober een éénmalig concert in MC Vredenburg in Utrecht.

Het optreden maakt deel uit van de tournee die naar aanleiding van haar nieuwe album 'Face Up' is georganiseerd.

Zij consolideert hiermee haar carrière als een van de fraaiste stemmen in de pop-soul wereld. Wie kent haar niet van de mega-hit en inmiddels classic 'All Around the World'
Geboren in Manchester en opgegroeid in Rochdale met in het ouderlijke huis voornamelijk de muziek van Diana Ross and the Supremes, Marvin Gaye en Barry White op de draaitafel. Wint op haar 14e een door een plaatselijke krant uitgeschreven zangwedstrijd. Presenteert een tv-programma en maakt vervolgens enkele platen waarvan alleen de samenwerking met Coldcut succesvol blijkt. Hiermee breekt ze in 1989 internationaal door als solo-artieste met het debuutalbum 'Affection'. De daarvan afkomstige single 'All around the World' reikt zelfs de eerste plaats van de Amerikaanse r&b chart, waarmee ze op dat moment de tweede blanke artiest is die daarin slaagt. Het tweede album ' Real Love' toont een volwassen Stansfield en verkoopt opnieuw uitstekend. Met de wereldtournee die in 1992 daarop volgt, doet ze met een optreden in de Haagse Congresgebouw ook ons land aan.
De kritieken zijn ook lovend: ze wordt bekroond met een aantal prestigieuze BRIT awards: 'beste nieuwkomer' in 1990 en 'beste zangeres' in 1991 en 1992.

LISA STANSFIELD
MC Vredenburg, Utrecht
Vrijdag 5 oktober
Entree fl. 57,50 (excl.servicekosten)
Aanvang: 20.15 uur

Kaartverkoop is reeds begonnen via Ticket Service via de grotere postkantoren en VVV's, de GWK's, 0900-300.1250 (99 ct.p.m.), www.ticketservice.nl, de bekende voorverkoopadressen en kassa zaal.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie