Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Jaarlijkse bluesfestival in 013 Tilburg met blues-vaklui

Datum nieuwsfeit: 05-10-2001
Bron: 013 Tilburg
Zoek soortgelijke berichten
013 Tilburg

Programma-overzicht:
5-10-2001 Heineken Messin With The Blues
The Choice + Kleine Zaal
aanvang: 20.00 uur, zaal open:19.00 uur
entree: f 30,00 (¬ 13,64)
voorverkoop: f 30,00 + f 6,00 service (¬ 13,64+ ¬ 2,73 service) voorverkoop vanaf 14 juli

Het jaarlijkse bluesfestival 'Heneken Messin' With the Blues' presenteert dit jaar naast (inter-)nationale vaklui als Bernard Allison, Jimmy LaFave, (Jon) Amor, T-99, Blues & Trouble, El Fish & Roland en Cuban Heels.

Ook is er weer een afterparty met livemuziek tot 2.00 uur.

Tijdschema

Messin With The Blues
Zaal open: 19.00 uur

Kleine Zaal: The Choice:
19.00 DJ 19.00 DJ
20.00 El Fish & Roland 20.15 Blues & Trouble

21.00 t-99 21.20 J. Lafave 22.00 Amor 22.25 B.Alison 24.00 Cuban Heels (afterparty)

Als zoon van de blueslegende Luther Allison heeft Bernard waarschijnlijk de blues reeds met de moedermelk binnengekregen. Anders hebben zeker Bernard's acht broers en zussen zijn muzieksmaak mede ontwikkeld. Naast blues en gospel klonk er ook funk en jazz in huize Allison uit de radio en platenspeler. Als dertienjarig joch mocht Bernard meespelen op het livealbum van pa uit 1978. Vijf jaar later werd Bernard de bandleader van de Koko Taylor's Blues Machine. Daarna maakte hij deel uit van de band van zijn vader totdat het eerste platencontract zich aanbood. We schrijven inmiddels 1992. Anno 2001 zijn er twee albums wereldwijd verschenen. 'Across The Water', het zevende plaatwerk in totaal, bevat een paar rocknummers, een paar funktracks en een aantal bluesstampers.

Jimmy LaFave heeft zijn roots in Texas. Dat is tevens de rode draad in het repertoire van LaFave over de jaren heen naast de herkenbare stem. De grote Dylanfan, getuige de twaalf Dylannummers die LaFave opnam voor zijn dubbelcd, het retrospectief 'Trail', is ook een bekwaam songwriter. Over het actuele album 'Texoma' zijn de critici het eens: een quote uit Independent Songwriting Magazine beschrijft alles: ' Cutting rock, savage blues, heartfelt ballads.....it's all here. Any songwriter would do themselves a favor by having this album grace their sacred collection of treasured favorites.'

T-99 is een trio dat grossiert in rauwe stadsblues, stampende boogie-woogie en zompige fifties R&B grooves. Deze mengelmoes heeft raakvlakken met The Paladins en Little Walter. Mischa, Henk en Thijs hebben een sterke livereputatie opgebouwd en bewijzen met het door Walter Broes (The Seatsniffers) geproduceerde 'Coo-Coo' ook een aantal tijdloze krakers te hebben geschreven. Niet al te verrassend. Want de leden hebben ruime ervaring, waaronder bij Monti Admundson, Lazy Lester en Paul Orta. T-99 is ook te horen op het nieuwe album van Jim Wallance.

John Bruce en Tim Elliott vormen de basis van Blues "n' Trouble. Een band die de afgelopen tien jaar ruim haar sporen heeft verdiend in het blueslandschap. Ze tourde met de groten, onder anderen BB King en Robert Cray en deelde zelfs het podium met een van hen en Lazy Lester. Gitaarproducer en bluesliefhebber Mike Vernon achter de knoppen werd het derde album 'Hate Trick' opgenomen. Het laatste werk van het vijftal heet 'Blues Graffiti'.

Moddervette garageblues, dat zou een omschrijving van Cuban Heels kunnen zijn. Een Twentse band die goed naar Lester Butler, Stevie Ray Vaughan en The Fabulous Thunderbirds heeft geluisterd (en nagespeeld), maar wel haar eigen draai aan dergelijke vakkundige bluesrock geeft. 'Een buitengewoon explosieve cocktail van Texaanse shuffles en door kerosine aangedreven boogies. Uiterst ontvlambaar spul dus!" (Ben Vanhoegaerden, Rootstown Music)

25-10-2001 Walter Trout
The Choice
aanvang: 20.30 uur, zaal open:19.30 uur
entree: f 32,50 (¬ 14,77)
voorverkoop: f 32,50 + f 6,00 service (¬ 14,77+ ¬ 2,73 service) voorverkoop vanaf 23 juni

Het motto van Walter luidt 'blues hoort niet in een museum' en laat horen waar blues thuis hoort. Aan de hand van zo'n 200 concerten per jaar treedt Trout in meestal uitverkochte rockzalen op. Samen met zijn begeleidingsband The Radicals, Bernie Pershey (inmiddels vervangen door Kenny Soule), James Trapp en Bill Mason, weet hij zelfs nog tijd te maken om regelmatig sterke bluesrockalbums af te leveren. De nieuwe knaller heet 'Go the Distance'. Van niets op positie 12 in de Billboard Blues charts. Een album dat vol staat met frisse bluesrock, gegroeid op 35jaar blueservaring. Walter had de mogelijkheid om op de vingers te kijken van de grote bluesmannen: John Mayall en John Lee Hooker. Want hij speelde een periode in hun begeleidingsband. Wereldfaam oogstte Walter later met de legendarische band Canned Heat.

More? Check HTTP://www.013web.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie