Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Voorstel wettelijke regeling politieonderwijs naar Kamer

Datum nieuwsfeit: 05-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Ministerie van Algemene Zaken
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Algemene Zaken

Ministerie van Binnenlandse Zaken
en Koninkrijksrelaties

Persbericht Ministerraad
5 oktober 2001

VOORSTEL VOOR NIEUWE WETTELIJKE REGELING POLITIEONDERWIJS NAAR

TWEEDE KAMER

Het politieonderwijs wordt begin 2002 aanzienlijk vernieuwd. Vanaf die datum zal het politieonderwijs op vergelijkbare leest zijn geschoeid als het reguliere onderwijs. De ministerraad heeft - op voorstel van minister De Vries van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties - ingestemd met toezending aan de Tweede Kamer van het wetsvoorstel waarin de contouren van het vernieuwde politieonderwijs zijn opgenomen.

De nieuwe Wet op het LSOP (Landelijke Selectie en Onderwijs voor de Politie) en het politieonderwijs dient ter vervanging van de huidige LSOP-wet waarin regels worden gegeven over de werving, de selectie en het onderwijs voor de politie. Voorgesteld wordt het politieonderwijs te vernieuwen door het LSOP te laten uitgroeien tot het politie-expertisecentrum van de Nederlandse politie in samenwerking met de politieregio's en het reguliere onderwijs. Verder worden de regels met betrekking tot de organisatie, de bedrijfsvoering en de administratieve organisatie aangescherpt.

RVD, 05.10.2001reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie