Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Expositie Snelweghuis Bergen op Zoom

Datum nieuwsfeit: 05-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Bergen op Zoom
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Bergen op Zoom


Expositie Snelweghuis

Op vrijdag 5 oktober 2001 wordt in stadsschouwburg De Maagd in Bergen op Zoom de expositie www.snelweghuis.nl geopend. De opening wordt verricht door de Burgemeester van Bergen op Zoom, dhr P.A.C.M. van der Velden en de Hoofd-ingenieur-Directeur van Directie Noord Brabant van Rijkswaterstaat, dhr J.M.F Diris. Voorafgaand aan de opening wordt er een symposium georganiseerd.
Op de expositie zijn de inzendingen te zien voor de architectuurprijsvraag www.snelweghuis.nl .

Expositie

Minister Netelenbos heeft in het voorjaar van 2001 architecten, stedenbouwkundigen en landschapsarchitecten uitgedaagd een woning te ontwerpen die volledig is geïntegreerd met de weg en zijn omgeving, het zogenaamde Snelweghuis. Een van de -overigens geanonimiseerde - wedstrijdlocaties was het toekomstig woongebied De Schans bij de toekomstige A4 in Halsteren, gemeente Bergen op Zoom. De expositie van de 82 ontwerpen uit Europa voor dit snelweghuis is van 6 tot en met 18 oktober 2001 van 13:00 tot 17:00 uur te zien in Stadsschouwburg De Maagd, Grote Markt 32 in Bergen op Zoom.

De prijsvraag www.snelweghuis.nl maakt deel uit van het innovatieprogramma Wegen naar de Toekomst van het ministerie van Verkeer en Waterstaat. Wegen naar de Toekomst ontwikkelt uitdagende langetermijnperspectieven en concrete proefprojecten en demonstraties voor vier innovatiethema's: Virtuele Mobiliteit, Wegdek van de Toekomst, WegArchitectuur 2030 en Flexibele Infrastructuur. Het programma koppelt denken op lange termijn aan doen op korte termijn.

Symposium en opening
Op 5 oktober 2001 vanaf 15:00 uur wordt er een symposium gehouden in Stadsschouwburg De Maagd, Grote Markt 32, in Bergen op Zoom. De ervaringen met een woningbouwproject langs de A59 bij Vlijmen worden gepresenteerd. Daarnaast worden de mogelijkheden voor de ontwikkeling van snelweghuizen in Bergen op Zoom verkent. Deze verkenning krijgt vorm in een forumdiscussie over snelweghuizen in woongebied De Schans in Halsteren, gemeente Bergen op Zoom.

Op 5 oktober 2001 om 16:15 uur is de officiële opening van de expositie door de Burgemeester van Bergen op Zoom, dhr P.A.C.M. van der Velden en de Hoofd-ingenieur-Directeur van Directie Noord Brabant van Rijkswaterstaat, dhr J.M.F Diris.

Van 20 oktober 2001 tot en met 4 november 2001 is de expositie ook nog te zien in het Mobilion aan de Groenewoudsedijk 2a in Utrecht. Openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur en zaterdag en zondag van 11:00 tot 16:00 uur.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie