Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Heuvelrug

Datum nieuwsfeit: 06-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 6-10-2001

Politieberichten district Heuvelrug, 13.15 uur
Bromfietscontrole

RHENEN De politie van district Heuvelrug heeft in samenwerking met het regionale scooterteam vrijdagavond gedurende enkele uren een algehele brom- en snorfietscontrole gehouden.

In totaal werden 59 brom- en snorfietsers meegenomen naar de controlepost aan de Grebbeweg. Van de 59 gecontroleerde bromfietsen bleken er dertien in orde te zijn. Voor de overige 46 werden in totaal 41 bekeuringen uitgeschreven voor onder meer het niet dragen van de helm, opgevoerde bromfiets, niet verzekerd zijn en het niet hebben van een bromfietscertificaat.

Vijf bromfietsen werden in beslag genomen voor verder onderzoek in verband met valse framenummers en een mogelijk te groot vermogen.

Met alcohol op achter het stuur

COTHEN Een 28-jarige man uit Leersum is in de nacht van vrijdag op zaterdag even na twee uur zijn rijbewijs kwijtgeraakt omdat hij met teveel alcohol op achter het stuur zat. Bij een controle op de Groenwoudseweg moest de man een blaastest doen.

Het bleek dat hij 1,4 promille alcohol in zijn lichaam had. Hierop werd hij aangehouden en is zijn rijbewijs ingevorderd. De man kreeg een dagvaarding mee naar huis.

VEENENDAAL Op de Brouwerstraat werd in de nacht van vrijdag op zaterdag rond half vier een 21-jarige Veenendaler betrapt op het rijden onder invloed van alcohol.

Hij bleek 0,8 promille alcohol in zijn bloed te hebben, er is proces verbaal opgemaakt tegen de man.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie