Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht district Sittard

Datum nieuwsfeit: 06-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 6-10-2001 Politiebericht district Sittard
Zaterdag 6 oktober 2001

Geleen - Ongeval met alcohol op

Op zaterdagochtend, omstreeks 4.00 uur, reed een automobilist over de Napoleonsbaan Noord in Geleen. Het voertuig kwam uit de richting van de Bergerweg. Op de Napoleonsbaan miste de 27 jarige bestuurder de bocht en raakte in een slip. Via tuin botste de auto vervolgens tegen een op de oprit van een woning geparkeerde bestelbus. Beide voertuigen liepen zware schade op en moesten worden weggetakeld. Niem,and raakte gewond. De 27 jarige bestuurder bleek alcohol te hebben genuttigd. Uit de ademanalyse bleek een promillage van 1.2 0/00; ruim tweemaal de toegestane hoeveelheid. Tegen de chauffeur werd proces verbaal opgemaakt. Hij kreeg een rijverbod van 5 uur opgelegd.

Sittard - Inbraak in woning

Vrijdagavond werd ingebroken in een woning gelegen in de Merovingenstraat in Sittard. Men verschafte zich toegang na het forceren van een deur aan de achterzijde. In de woning werden laden en kasten overhoop gehaald. Gestolen werden ondermeer een TV, video en videocamera.

Sittard - Aanhouding autokraker

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd omstreeks 1.00 uur een 20 jarige inwoner van Sittard ter zake autoinbraak aangehouden. Toen de eigenaar van het voertuig en twee andere personen bij de in de Henri Weltersstraat in Sittard geparkeerde auto aankwamen zagen zij dat in de auto was ingebroken. Nadat zij in de struiken geluid hadden gehoord werd daat de 20 jarige verdachte aangetroffen. De man bleek in het bezit te zijn van jassen, CD`s en een GSM die in de auto hadden gelegen. Tevens had hij een schroevendraaier bij zich. De politie werd gewaarschuwd en de verdachte die onder invloed van drank verkeerde, werd aan de agenten overgedragen. Hij werd voor het verdere onderzoek ingesloten.

Sittard - Aanhouding na vernieling

In de Marchallstraat in Sittard werd vrijdagavond omstreeks 23.30 uur een 19 jarige inwoner van Sittard aangehouden. De verdachte, die onder invloed van drank verkeerde, schopte zonder aanleiding een deuk in een geparkeerde auto. Dit werd door de politie gezien waarna de verdachte werd aangehouden en vervolgens werd ingesloten.

Schinnen - Aanhouding na vernieling ruit

Vrijdagavond vernielde een 40 jarige inwoner van Schinnen een ruit van de voordeur van een woning gelegen in de Altaarstraat in Schinnen. De man werd hiervoor door de politie aangehouden. Tegen de aanhouding verzette de man zich hevig. Bij het fouilleren werd een vals briefje van 100 gulden bij de man aangetroffen. De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst van het falsificaat.

Beek - Aanhouding

Op vrijdag, omstreeks 17.45 uur, werd in de Stationsstraat in Beek een 31 jarige inwoner van Leiden aangehouden. De man had stevig aan Bachus geofferd en gooide met flessen. Hij werd ter zake openbare dronkenschap aangehouden. Hierbij verzette hij zich. Hij werd ter ontnuchtering ingesloten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie