Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Eindhoven e.o.

Datum nieuwsfeit: 06-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Zuid-Oost
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Eindhoven e.o. 6-10-2001
Persbericht van zaterdag 6 oktober 2001

Berichten uit de regio

Eindhoven: Aanhouding na diefstal fiets
Vrijdagavond om 18.30 uur is op de Piazza een 50-jarige Eindhovenaar aangehouden. Getuigen hadden gezien dat de man vanaf een privé terrein een mountainbike wegnam. De verdachte is voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Bij de fouillering van de verdachte werden verschillende goederen, welke van diefstal afkomstig waren, aangetroffen. De man is ingesloten en inverzekering gesteld.

Helmond: Inbraak in een woning
In een woning aan de J.A. Carpstraat is vrijdagavond tussen 19.00 uur en 21.30 uur ingebroken. Men kwam de woning binnen door verbreking van een raam aan de achterzijde van de woning. Uit de woning zijn een klok, een cd kastje met 350 cds en 30 dvds weggenomen.

Eindhoven: Aanhouding fietsendief
Op de Vestdijk is vrijdagavond om 21.50 uur een 27-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats op heterdaad aangehouden bij het wegnemen van een fiets. Een getuige zag dat de verdachte het slot van de fiets openbrak. Hij hield de man aan en droeg hem over aan de politie. De verdachte is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Best: Bromfietser onder invloed
Een 43-jarige bromfietser uit Best, is om 22.00 uur op de Bataweg aangehouden. De man was in een bocht met zijn bromfiets ten val gekomen. Een getuige van dit ongeval belde de politie die constateerde dat de man onder invloed was. Na behandeling door het ambulancepersoneel kon de verdachte mee naar het bureau. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van 1.50 promille aan. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van 7 uur.

Eindhoven: Onder invloed
Vrijdagavond om 23.15 uur is op de Hudsonlaan een 54-jarige Poolse automobilist aan gehouden. De man had kort ervoor met zijn auto een aanrijding veroorzaakt. Hij bleek onder invloed van alcoholhoudende drank te zijn. De verdachte was niet in staat tot een ademanalyse en is voor onderzoek overgebracht naar het bureau en ter ontnuchtering ingesloten.

Someren: Diefstal personenauto
Vanaf een parkeerplaats aan de Steenoven is tussen woensdag 3 oktober en vrijdag 5 oktober 23.00 uur een personenauto, merk Volkswagen, type Golf TDI, kleur zwart, voorzien van het kenteken 24-FK-NT, weggenomen.

Eindhoven: Aanhouding na vernieling ruit
Op de Marseillelaan is zaterdagmorgen een 14-jarige Eindhovense jongen aangehouden. Hij wordt ervan verdacht samen met nog twee anderen een ruit van een school aan de Marseillelaan te hebben vernield. De twee andere verdachten konden ontkomen. De verdachte is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Onder invloed
Een 52-jarige automobilist uit Sint-Maartensdijk is zaterdagmorgen om 00.37 uur op de Veldm Montgomerylaan aangehouden. De politie zag de man zonder verlichting rijden en stelde een onderzoek in waarbij bleek dat de bestuurder onder invloed was. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van 1.35 promille aan. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van 6 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Eindhoven: Aanhouding
Op de Vestdijk is vanmorgen om 00.10 uur een 21-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. Een getuige had gezien dat de man een fiets probeerde weg te nemen. Toen hij daarop aangesproken werd rende de verdachte weg. Twee beveiligingsmedewerkers konden hem echter achterhalen en overdragen aan de politie. De verdachte is overgebracht naar het bureau en voor onderzoek ingesloten.

Helmond: Aanhouding na lokaalvredebreuk
In het politiebureau in Helmond is vanmorgen om 03.05 uur een 39-jarige inwoner van Helmond aangehouden. De man was erg recalcitrant, beledigde de aanwezige politieambtenaren en wilde het bureau niet verlaten. Nadat hem enkele malen was gevorderd het bureau te verlaten is hij onder hevig verzet aangehouden en ingesloten.

Eindhoven: Aanhouding na vernieling
Zaterdagmorgen om 02.20 uur is op de Neckerspoel een 24-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor enkele fietsen te hebben vernield door ze op de grond te gooien. Hij is voor onderzoek ingesloten.

Helmond: Onder invloed
Op het Oosteinde is vanmorgen om 05.01 uur een 38-jarige inwoner van Roermond aangehouden. De man bestuurde zijn auto terwijl hij onder invloed was. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van 1,95 promille aan. De verdachte kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van 10 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Eindhoven: Onder invloed
Zaterdagmorgen om 04.38 uur is op de Raiffeisenstraat een 24-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. De man bestuurde zijn personenauto terwijl hij onder invloed van alcoholhoudende drank was. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van 0,85 promille aan de verdachte kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van 3 uur.

Op de Boschdijk is vanmorgen om 04.40 uur een 28-jarige inwoner van Noyal Vilaine (Frankrijk) aangehouden. De man bestuurde zijn personenauto terwijl hij onder invloed was. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van 1,90 promille aan. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Diefstal personenauto
Vanaf een parkeerplaats aan de Atletieklaan is zaterdag tussen 10.00 uur en 12.00 uur een personenauto, merk Opel, type Kadett, kleur wit, voorzien van het kenteken SY-70-BG, weggenomen.

Helmond: Zakkenrollen
Vrijdagavond tussen 18.00 uur en 19.00 uur is een 17-jarige Helmondse, op de Markt, het slachtoffer geworden van een zakkenroller. De portemonnaie van het slachtoffer is uit haar schoudertas weggenomen. In de portemonnaie zaten 3 sleutels, een bankpasje, een ziekenfondskaart en 25 gulden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie