Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regio Politie Drenthe

Datum nieuwsfeit: 06-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Drenthe
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Berichten tot zaterdagmiddag
17:07 zaterdag 6 oktober 2001

Roel Hallink, tel.: 06-51528156


* Auto tegen tractor met aanhanger

DWINGELOO Gisteravond tegen 21.00 uur is een 33-jarige inwoonster van Meppel met haar auto tegen de achterzijde van een tractor met aanhangwagen gebotst en daarbij gewond geraakt aan haar benen. De vrouw reed richting Spier over de N855 nabij Dwingeloo. De vrouw zag erg laat de aanhanger, een maiskipper, en botste ondanks remmen toch tegen de achterzijde. Zij raakte daarbij gewond aan een been en is overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel. Haar auto raakte zwaar beschadigd. De bestuurder van de tractor, een 20-jarige inwoner van Dwingeloo, kwam met de schrik vrij. Naar de juiste toedracht van dit ongeval zal nog een onderzoek worden ingesteld.


* Huifkar schiet los van tractor

ZUIDWOLDE Gisteravond laat reed een 20-jarige inwoner van Dedemsvaart met een tractor en daarachter een huifkar over de Nieuwe Dijk nabij Fort. Daar knapte de pen van de verbinding tussen de tractor en de huifkar. De huifkar raakte onbestuurbaar en botste tegen de achterzijde van de tractor en sloeg om. Van de in de huifkar zittende groep dames, raakten er vier gewond. Deze vrouwen, afkomstig uit Nieuw Amsterdam, Dalerveen, Weiteveen en Emmen (verder gegevens onbekend) zijn overgebracht naar de ziekenhuizen in Meppel en Hoogeveen. Het juiste letsel is niet bekend, maar lijkt enigszins mee te vallen.


* Inbraken in autos

REGIO Gisteren overdag en ook afgelopen nacht is er op diverse plaatsen ingebroken in autos. In Assen aan de Borgstee werden 2 ruiten van een auto ingeslagen en de radio eruit gehaald. Aan de Beilerstraat in Assen werd van een auto een ruit ingeslagen en toen de eigenaar erbij kwam, kwam net de dief eruit.
De eigenaar heeft nog wel geprobeerd de dief te achterhalen, maar dit is niet gelukt. De eigenaar was wel net op tijd, want de radio zat er nog in.
In Emmen aan de Meerdijk werd gisteravond een auto opengebroken. Een portierraam was geforceerd en een GSM eruit gehaald. Aan de Laan van de Marel in Emmen en ook aan de Laan van de Iemenhees werden autos opengebroken. Buit was de radioapparatuur.


* Inbraken in woningen

RODEN Bij thuiskomst gisteravond werden de bewoners van een woning aan de Zijpendaal in hun bijkeuken bijna omver gelopen door inbrekers. Er is nog wel geprobeerd om ze tegen te houden, doch dit is niet gelukt. Bleek dat de dieven binnengekomen waren door het forceren van een raam in de keuken. In de woning was alles doorzocht en een groot gedeelte was overhoop gehaald. In de tuin werd de geluidsinstallatie en wat sierraden teruggevonden. Het is nog niet duidelijk of er meer weg is.

PESSE Afgelopen nacht merkte een bewoner van een woning aan de Hoogeveenseweg dat er bij hen ingebroken werd. Gelijk daarna zien de bewoners een auto wegrijden en aan de hand van het signalement werd een poosje later de auto gesignaleerd op de A37 bij Holsloot. De beide inzittende mannen, een 21-jarige en een 29-jarige, beiden afkomstig uit Leeuwarden, konden worden aangehouden. Zij zijn voor nader onderzoek ingesloten. De auto waarin zij reden bleek gestolen te zijn.

Bij de inbraak in Pesse wordt, voor zover nu kan worden nagegaan, niets vermist.

ASSEN Een bewoner van de Lesturgeonstraat deed vanmorgen aangifte van diefstal uit zijn woning. Het is niet precies duidelijk hoe de daders zijn binnen gekomen. Vermist wordt een nog onbekend bedrag aan geld.


* Diefstal uit bedrijven

KLAZIENAVEEN Werd gisteren door een 47-jarige inwoner van Klazienaveen aangifte gedaan van gereedschap uit een schuur aan de Dordsedijk. Vermist worden een slijptol, een boormachine (nog nieuw) en een aggregaat. De schade wordt geschat op ongeveer f 5000,--. De eigenaar weet niet precies wanneer de goederen gestolen zijn en of zijn schuur wel afgesloten was.

NOOIGEDACHT Afgelopen nacht is er ingebroken in een schuurtje aan de Hoornse Bulten. Uit het schuurtje werden zuivel producten, waaronder geitenkaas, gestolen. De schade is niet bekend.

HOOGEVEEN Bij een bedrijf aan de Stephensonstraat werd afgelopen nacht ingebroken. De daders kwamen binnen door het forceren van een raam van het kantoor. In het bedrijf werd alles doorzocht en deuren die op slot zaten werden vernield. Het is nog niet duidelijk wat er weg is.


* Vernielers betrapt

EMMEN Vanmorgen vroeg werd gezien dat inzittenden van een auto, vernielingen pleegde aan een graafmachine aan de Hondsrugweg. Terplaatse konden alle vier inzitten, afkomstig uit Engeland en in de leeftijd van 31, 22 en twee van 20 jaar, worden aangehouden. Zij verkeerden onder invloed en zijn ingesloten. Vandaag konden zij, na te zijn verhoord en het betalen van de schade aan de ruiten van de graafmachine, huiswaarts keren.


* Schennispleger

PEIZE Gistermiddag tegen 17.00 uur werden twee meisjes van 9 jaar uit Peize op De Vennen geconfronteerd met een schennispleger. De meisjes stonden tussen de kerk en het Molenlaantje, bij een weiland een pony te aaien. Een man op een zwarte snorfiets stopte bij hen en vroeg hen of ze de pony wel eens kusten. Daarbij haalde hij zijn geslachtsdeel uit de broek en ging even later pontificaal bij de meisjes staan plassen. Deze schrokken daarvan en hebben het op een lopen gezet. Het betrof een man van tussen de 40 en 50 jaar met lang krullend bruin haar en iets grijs aan de punten. De man had een stoppelbaard en onverzorgde tanden, met vermoedelijk 1 blanke tand. Hij droeg een licht grijze spijkerbroek en een geel/bruin jack. Hij reed op een zwarte snorfiets met twee bruine fietstassen.


---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie