Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

'Picket-line' Groningen succesvol

Datum nieuwsfeit: 06-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


---
| De Vredessite / Nieuws 2001 |

2e picket-line succesvol

PERSBERICHT Comité 'Stop de oorlog'-Groningen.
Groningen, 6 oktober 2001 - Het comité Stop de Oorlog hield afgelopen zaterdag 6 oktober voor de tweede keer een succesvolle picket-line onder de leuzen: "Stop de Oorlog" en "Stop racisme". Het merendeel van het winkelende publiek reageerde positief op de campagne. Velen waren bereid hun steun te betuigen, en ondertekenden de verklaring. In twee uur tijd werden er 708 handtekeningen ingezameld, die naar de regering en de tweede kamer worden gestuurd.
Op de eerste avond nadat de oorlog uitbreekt organiseert het comité een fakkeltocht. Om 20.00 uur zal er onder de Martinitoren worden verzameld.
Tevens zet het comité stappen naar inhoudelijke en organisatorische verbreding van haar organisatie, om daarmee het draagvlak voor de campagne tegen de oorlog en het racisme te vergroten.
Iedereen die mee wil doen kan contact opnemen met het comité Stop de oorlog, p/a: Folkingedwarsstraat 16, tel 050 3133247 of 06 28504778 of e-mail (stopdeoorlog@freemail.nl) Het comité bestaat tot nu toe uit:
AK2000, AMOK-Noord, Boekhandel Rosa, Buitenlandgroep GroenLinks, Internationale Socialisten, Mapuche stichting Folil, NCPN, NCPN- jongeren, Socialistische Arbeiders Partij, SP, Stichting Driftige Publicaties, VCP, Vredes Informatie Centrum, Werkgroep Vluchtelingen Vrij & verontruste burgers.


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie