Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Opening Jan van der Heijdenstraat - Lorentzplein Den Haag

Datum nieuwsfeit: 06-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Den Haag
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag

2001-10-04: Officiële opening Jan van der Heijdenstraat - Lorentzplein

Zaterdag 6 oktober heeft de officiële opening van de Jan van der Heijdenstraat en het Lorentzplein plaats. Bruno Bruins, wethouder Verkeer, verricht de openingshandeling samen met HTM-directeur Ton Kaper. De openingshandeling vindt plaats om ± 14.30 uur bij de tramhalte Oudemansstraat.

Het programma

Gedurende de gehele dag staan er activiteiten op het programma in en rond de feesttent op het Lorentzplein, grotendeels georganiseerd door winkeliersvereniging Lorentz. Het programma:

*

11.00 uur opening van de dag door de voorzitter van winkeliersvereniging Lorentz, Peter Harreman;

*

11.00 uur start kinderspelen;

*

13.00 uur prijsuitreiking spaaractie;

*

14.00 uur officiële opening Jan van der Heijdenstraat - Lorentzplein, door wethouder Verkeer, dhr. mr. drs. B.J. Bruins;
*

14.30 uur openingshandeling en rondrit prijswinnaars met historische tram;

*

16.00 uur einde kinderspelen;

*

18.00 uur feestavond, met muzikaal optreden van Robert Appel;
*

22.00 uur einde.

Project Jan van der Heijdenstraat - Lorentzplein Op 5 juni 2000 is begonnen met de herinrichting van het gebied Jan van der Heijdenstraat - Lorentzplein en de aanleg van een vrije trambaan in de Jan van der Heijdenstraat. De aanleg van de trambaan is belangrijk voor het openbaar vervoer in de regio. Tramlijn 1 rijdt inmiddels over de nieuwe trambaan en dat geldt vanaf begin 2002 ook voor tramlijn 15. Tramlijn 15 speelt straks een belangrijke rol in de ontsluiting van Ypenburg. Ook is de Jan van der Heijdenstraat overzichtelijker en verkeersveiliger geworden en is het winkelgebied aantrekkelijker gemaakt.

4 oktober 2001

last update: 4 oktober 2001 ;pag.: 8775; auteur: 77

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie