Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Samenzwering samenspel van Ulatowska's gepubliceerd

Datum nieuwsfeit: 06-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

UITGEVERIJ ANKH-HERMES BV

Boekpresentaties

Deventer, 4 oktober 2001

PERSBERICHTEN VAN UITGEVERIJ ANKH-HERMES BV
POSTBUS 125, 7400 AC DEVENTER, 0570-678921
e-mail: ankh-(hermes.nl@wxs.nl)
Internet: www.ankh-hermes.nl

Verschijning: Lisinka Ulatowska's - SAMENZWERING SAMENSPEL

Waarde journalist(e),

Op 6 oktober a.s. zal het nieuwste boek van Lisinka Ulatowska Samenzwering Samenspel (naar spiritueel wereldburgerschap) verschijnen.
Korte inhoud van deze spirituele roman gebaseerd op de werkelijkheid over een geniepige samenzwering die ons allen onderuit haalt zonder dat we het in de gaten hebben.
Een team wereldburgers werkzaam bij de VN zet zich met hart en ziel in om dit complot te verijdelen. Terwijl zij gebruik maken van hun inzichten op spiritueel, psychologisch, politiek en economisch gebied, raken ze in situaties verwikkeld waarin ze persoonlijk geconfronteerd worden met hun eigen liefdesrelaties, angsten en onzekerheden. Zij maken hierbij zo'n intens bewustwordingsproces door dat ook de lezer deze inzichten kan gebruiken om zijn eigen kwaliteit van leven te verbeteren.
Op een unieke wijze beschrijft Lisinka hoe je als wereldburger mee kunt bouwen aan een wereldgemeenschap van eenheid in verscheidenheid.
Een boek vol spanning, liefde en spirituele inzichten, dat tegelijkertijd interessante informatie geeft over de VN en op het gebied van wereldpolitiek en -economie.

Het boek is geschreven in de vorm van een roman; echter haar kennis en ervaring maakt het tot een boek met lessen voor mensen en mensheid. 440 bladzijden, paperback f 49,58 Euro 22,50 isbn 90 202 8258 1

Lisinka Ulatowska groeide op in Nederland, Duitsland, Engeland en de VS, waar ze haar doctorsgraad in de klinische psychologie behaalde met een specialisatie in de transpersoonlijke psychologie. Ze vertegenwoordit drie NGO's (Non-Governmental Organizations) in de Verenigde Naties waar zij enkele jaren voorzitster was van NGO Task Force on Financing. Zij heeft een avontuurlijk leven geleid tijdens haar zwerftochten door 35 landen. Zij geeft wereldwijd lezingen in het Engels, Nederlands, Duits en Frans. Zij kent door haar ervaringen binnen de VN vele ministers en ambassadeurs over de hele wereld.

De presentatie van Samenzwering Samenspel zal plaatsvinden op 6 oktober a.s. om 14.00 uur in Centrum de Kern, Polstraat 7 te Bussum. Emy ten Seldam van Uitgeverij Ankh-Hermes zal het woord voeren evenals Lisinka Ulatowska. Er zijn pers(toegangs)kaarten beschikbaar.

Voor aanvraag van recensie-exemplaren kunt u zich tot ondergetekende wenden.

Uitgeverij Ankh-Hermes
Hans Bienefelt/afd. pr. & voorlichting (doorkies 0570-678921)


---
PERSBERICHT

Betreft: presentatie van Dr. H.J. Witteveens boek SOEFISME EN ECONOMIE

Waarde journalist(e),

Op vrijdagmiddag 16 november a.s. wordt het nieuwste boek van de voormalig Minister van Financiën en Managing Director van het Internationale Monetaire Fonds Dr. H.J. Witteveen ten doop gehouden in de Universel Marad Hassil te Katwijk.

In SOEFISME EN ECONOMIE onderzoekt de auteur, die zich vanaf zijn achttiende bezig heeft gehouden met het Soefisme, de relatie tussen economie en religie en spiritualiteit. Het marktkapitalisme, het tot nu toe meest succesvolle economische systeem, is machtiger geworden dan de religie; het heeft grote schade toegebracht aan de natuur en leidt tot ondermijning van morele en sociale waarden die van wezenlijk belang zijn voor een goed functionerende maatschappij. Er is daarom behoefte aan een nieuwe motiverende kracht waardoor dit gevaar kan worden tegengegaan. Een nieuwe religieuze en geestelijke inspiratie is nodig. Ons hart moet worden geraakt, zodat de sociale deugden weer natuurlijk zullen opbloeien. Die inspiratie moet een omvattend wereldbeeld opleveren, dat in harmonie is met de wetenschap, en dat universeel is, en de verschillende religies tezamen brengt door het licht te laten vallen op hun mystieke essentie.

Wij willen u hartelijk uitnodigen deze presentatie bij te wonen. Indien u aanwezig wilt zijn kunt u bij ondergetekende een perskaart aanvragen. Mocht u verhinderd zijn dan zend ik u graag een een recensie-exemplaar.

Het programma:

15.30 uur: Zaal open
16.00 uur: Welkom en korte introductie over het ontstaan van de Universel: de heer W. Carp
16.15 uur: Boekpresentatie: Antoinette Kluwer
16.45 uur: Inleiding Soefisme en economie: Dr. H.J. Witteveen 17.15 uur: informeel

Wij hopen u 16 november te mogen verwelkomen.

Met vriendelijke groeten,

Uitgeverij Ankh-Hermes
Hans Bienefelt/pr. & voorlichting (doorkies 0570-678921)


---
PERSBERICHT

Op 17 november vindt de presentatie plaats van een opzienbarend boek:

OPUS POSTHUUM
Een onthullende blik op het vroegste christendom (30-70 na Chr.)

Onthullend omdat deze uiterst boeiende periode van het christendom tot aan het verschijnen van dit boek een blinde vlek in de geschiedschrijving was. Dit komt mede omdat er weinig bronnen uit dit tijdvak leken te bestaan. Daardoor bestaat bij velen nog steeds het beeld van een zich van aanvang af harmonisch ontwikkelende wereldkerk. Cultuurhistoricus Jacob Slavenburg toont aan de hand van uitputtend bronnenonderzoek aan dat dit een vals beeld is. Er is praktisch geen enkele overeenkomst tussen de kerken van vandaag en de vroegste christelijke gemeenten. De 'oudste' christenen zouden zich op geen enkele manier in de kerkdiensten van vandaag herkennen. Het allervroegste en nog joodse christendom mag dan ook zeker nog geen 'kerk' worden genoemd.
De auteur legt een fascinerend beeld bloot van de oergemeente vóór de val van Jeruzalem in het jaar 70. Opvallend daarin is vooral de gestalte van Jacobus, een broer van Jezus, die niet alleen de onbetwiste leider van de Jeruzalemse gemeente bleek te zijn, maar ook spiritueel leidsman was van de gezamenlijke gemeenten. De auteur laat zien dat er al in het vroegste begin controverses waren tussen Grieks-sprekende en Aramees-sprekende christelijke joden; en later ook tussen christenen uit de 'heidenen' en christenen uit de joden. Zijn onderzoek toont ook aan dat de verschillen tussen Paulus en Jacobus minder groot zijn dan vaak verondersteld wordt. Jezus werd door velen in het vroegste christendom gezien als de goddelijke leraar die 'achter de wet' Gods ware bedoelingen onthulde. Daarbij heeft hij, volgens het onderzoek van de auteur, nooit een 'leergezag' uitgedragen, doch een weg gewezen. Zijn eerste volgelingen werden dan ook 'mensen van de Weg' genoemd. De 'ethiek' van Jezus werd als een wegwijzer naar het Koninkrijk gezien.
Opus Posthuum wordt afgesloten met als appendix een verzameling logia, bekende en onbekende uitspraken van Jezus. Slavenburg laat zien dat de 'logia-bron' van groot belang is geweest voor de ontwikkeling van de jonge gemeente en dat Jezus die als een Opus Posthuum voor het nageslacht heeft achtergelaten. Een uiterst belangwekkende publicatie!

Het boek verschijnt in de opmerkelijke Logos-reeks. Een inleiding op dit boek is verzorgd door Prof. Dr. Roelof van den Broek. Op de bijeenkomst van 17 november (bij boekhandel Donner, Lijnbaan 150, Rotterdam, 14.00 uur) wordt het eerste exemplaar aangeboden aan oud-bisschop R. Ph. Bär. Deze zal, samen met de auteur en Dr. H. van Dongen, ook een toespraak verzorgen.

Wilt u op bijgaande antwoordstrook aangeven of u bij de presentatie aanwezig wilt zijn, of u (onder embargo) een proefdruk zou willen ontvangen en/of bij het verschijnen een recensie-exemplaar? U kunt de strook retourneren aan Hans Bienefelt, Uitgeverij Ankh-Hermes, Antwoordnummer 199, 7400 VB Deventer.

Met vriendelijke groet,

Hans Bienefelt/pers en publiciteit (doorkiesnummer 0570-678921)

Ondergetekende


---
van krant/periodiek/tijdschrift/radio-tv-programma


---

0 wil bij de presentatie van OPUS POSTHUUM aanwezig zijn op 17 november (uitnodiging volgt)


0 wil bij verschijnen van het boek een recensie-exemplaar ontvangen


0 wil om een beter inzicht te krijgen een proefdruk (onder embargo) ontvangen

Adres:...........................................................
---
Postcode en
Woonplaats.......................................................
---
Handtekening

Dit antwoordformulier zenden naar Hans Bienefelt van uitgeverij Ankh-Hermes, Antwoordnummer 199, 7400 VB Deventer of e-mail: ankh-(hermes.nl@wxs.nl)


04 okt 01 11:38

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...