Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Dienstregeling spoorwegen aangepast in Belgie

Datum nieuwsfeit: 06-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
NMBS

18/10/01

Dienstregeling aangepast tijdens werkzaamheden in de weekends tussen Leuven en Aarschot

Van 6 oktober tot 2 december worden dwarsliggers vernieuwd op de spoorverbinding Leuven - Aarschot. Na de eerste werkweekends blijkt de dienstregeling te krap om het treinverkeer op enkel spoor tussen deze twee stations vlot te laten verlopen. De L-treinen Antwerpen-Berchem en Leuven vertrekken daarom vier minuten vroeger uit Antwerpen-Berchem, Mortsel, Boechout, Lier, Berlaar en Melkouwen en vijf minuten vroeger uit Heist o/d Berg, Booischot, Begijnendijk en Aarschot naar Leuven. In de andere richting rijdt deze trein met ongeveer tien minuten vertraging tussen Leuven en Aarschot.

Het vervangen van de houten dwarsliggers door betonnen exemplaren volgt op de vernieuwing van vijf overwegen tijdens de voorbije maanden. Gedurende de weekends van oktober en november worden de spoorstaven, dwarsliggers en ballast over het ganse traject vernieuwd. De overwegen moeten dan slechts om de beurt maar voor een paar dagen dicht om de vernieuwingstreinen vrije doorgang te verlenen.

Het totale project kost minstens 5,33 miljoen Euro (circa 215 miljoen frank).

© 2001 NMBS

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie