Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Flevoland: Fietsenkijkdag Dronten

Datum nieuwsfeit: 06-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Flevoland
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Flevoland: gehele regio 5-10-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Evert Onink, 06-5140 1953

Fietsenkijkdag Dronten
DRONTEN Op zaterdag 6 oktober aanstaande organiseert de politie Dronten een fietsenkijkdag. Deze vindt plaats op het gemeenteterrein aan de Nijverheidsweg van 10.00 en 12.00 uur. Tijdens deze kijkdag worden geen fietsen verkocht. Een gevonden fiets kan pas worden meegegeven op vertoon van de aangifte.

Bedrijfongeval
LUTTELGEEST Woensdagochtend raakte een 40-jarige man uit Luttelgeest gewond toen hij van een dak viel. Hij was bezig met bouwwerkzaamheden aan het dak van een bedrijf aan de Uiterdijkenweg. Vermoedelijk is hij uitgegleden. Het slachtoffer is met breuken naar het Sophiaziekenhuis per GGD-ambulance gebracht. De traumaheli was voor assistentie ter plaatse. De arbeidsinspectie is in kennis gesteld.

Bromfietscontrole
DRONTEN In het kader van het project Easy Rider heeft de politie donderdagmorgen op de Hanzeweg een controle uitgevoerd. Zeventien brom- en snorfietsers werden gecontroleerd, waarbij acht processen-verbaal vielen terzake te veel vermogen (opgevoerd).

Onopvallende controle
FLEVOLAND De politie heeft donderdag onopvallend gesurveilleerd, waarbij een video-auto en een video-motor van het tv-programma Blik op de weg werden gebruikt. Zeven maal werd een behoorlijke overschrijding van de maximumsnelheid geconstateerd, waarbij drie maal het rijbewijs werd ingenomen. Eén van de zeven was een bromfietser. Verder werden er enkele overtredingen geconstateerd van rechts inhalen op de autosnelweg en overschrijding van een doorgetrokken streep. Van de overtredingen zijn opnamen gemaakt. Het is niet bekend wanneer deze uitgezonden worden.

Snelheidscontroles binnen de bebouwde kom
ZEEWOLDE Bij snelheidscontroles binnen de bebouwde kom van de gemeente Zeewolde zijn donderdag op de Gelderseweg 234 overtreders verbaliseerd (van de 820 passanten). Op de Roerdompweg waren dat 94 overtreders op 400 passanten. De overtreders krijgen binnenkort een acceptgiro thuisgestuurd.

Rijden onder invloed
LELYSTAD Een 51-jarige automobilist uit Lelystad ramde in een bocht op de Kempenaar bijna een politieauto. Bij controle blies de man 600 ug/l (1,36 promille). De verdachte krijgt een proces-verbaal. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Aanhouding agressieve man
NAGELE Een slingerende automobilist, die donderdagnacht op de Ploegstraat een stopteken kreeg van de politie, weigerde te stoppen. Toen de man, een 57-jarige inwoner van Nagele, enkele straten verder wel stopte, weigerde hij zijn rijbewijs te tonen en liep weg. Toen de man werd vastgepakt, spuwde hij de politieman in het gezicht en uitte verwensingen. Bij de hierop volgende aanhouding verzette de man zich hevig. Bij overbrenging naar het politiebureau in Emmeloord vernielde de man een deel van het interieur van de politieauto en ook op het bureau bleef de man zich agressief gedragen. Hij is ter kalmering en voor nader verhoor ingesloten.

Aanrijding onder invloed van alcohol
ALMERE In een bocht op de Grote Vaartweg verloor donderdagnacht een 25-jarige automobilist uit Lelystad de macht over het stuur. Hij raakte naast de rijbaan en is met onbekend letsel overgebracht naar het Flevoziekenhuis. De man had alcohol gedronken. In verband met zijn letsel is hem een bloedproef afgenomen. De uitslag hiervan is over ongeveer tien dagen bekend.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie