Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regio Politie Drenthe

Datum nieuwsfeit: 07-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Drenthe
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Berichten tot zondagmiddag
15:43 zondag 7 oktober 2001

Roel Hallink, tel.: 06-51528156


* Motorrijder breekt been bij ongeval

PATERSWOLDE Gistermiddag is heeft een 21-jarige inwoner van Eelde bij een ongeval op de Hoofdweg een been gebroken.
Hij reed met zijn motor over de Hoofdweg toen hem een auto tegenkwam, bestuurd door een 49-jarige inwoonster van Paterswolde, die plotseling linksaf sloeg voor de motorrijder langs. De motorijder week sterk uit naar links om deze auto te ontwijken, hetgeen gelukte, maar een andere auto die hem tegenkwam, kon hij niet ontwijken en botste frontaal tegen deze auto. Hij werd met een gebroken been en vermoedelijk diverse kneuzingen over gebracht naar het AZG te Groningen. De bestuurder van de auto, een 46-jarige inwoner van Paterswolde, kwam met de schrik vrij.


* Met fiets tegen auto

VEENOORD Afgelopen nacht fietste een 28-jarige inwoner van Nieuw Amsterdam, met nog iemand over de Berkenstraat. Hij slingerde nogal en raakte bij het tegemoet komen van een auto, bestuurd door een 27-jarige man uit Coevorden, deze aan de linkervoorzijde. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen. Zijn verwondingen bleken mee te vallen, maar wel werd van hem een bloedproef genomen. Na behandeling mocht de man naar huis.


* Auto tegen boom

COEVORDEN Afgelopen nacht botste een 23-jarige inwoner van Ommen met zijn auto, door nog onbekende reden, tegen een boom op het Klooster. De bestuurder en een 19-jarige inzittende uit Coevorden werden met licht letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Hardenberg. Van de bestuurder is een bloedproef genomen. Beiden konden na behandeling naar huis.


* Onder invloed

RUINERWOLD Bij een controle op de Kerkweg bleek een 64-jarige bestuurder uit Ruinerwold teveel alcohol gedronken te hebben. De man werd aangehouden en meegenomen. Omdat aan het bureau een blaasproef niet gelukte, werd van de man een bloedproef genomen.

RODEN Bij een alcoholcontrole op het Oosteinde bleek een 23-jarige bestuurder uit Amersfoort teveel gedronken te hebben. Hij blies aan het bureau 250 µg/l (ongeveer 0.6 promille). Na verhoor kreeg de man een kennisgeving van een bekeuring.


* Uit de bocht

GIETEN Gisteravond vloog een 17-jarige inwoner van Gieten met een auto uit de bocht op de Oelenboom. Hij had even de auto van zijn moeder geleend en raakte in een bocht op de Oelenboom in een slip. Hij kwam hierdoor in de berm en bleef boven een slootje hangen. Bleek bij onderzoek dat hij teveel alcohol gedronken had en blies 295 µg/l (ongeveer 0.7 promille). Ter zake het rijden onder invloed en het niet in het bezit zijn van een rijbewijs zal proces-verbaal worden opgemaakt.


* Autodief aangehouden

HOOGEVEEN Gisteravond werd bij het tankstation aan de Van Limburg Stirumstraat een 14-jarige jongen uit Hoogeveen aangehouden door een getuige, omdat hij de jongen zag in een gestolen auto. De getuige wist dat deze auto enkele dagen geleden gestolen was in de Piet Heinstraat. De jongen werd overgedragen aan de politie. De jongen is voor nader onderzoek ingesloten.


* Diefstal auto

NORG Werd hedenmorgen namens een garagebedrijf aan het Westeind aangifte gedaan van diefstal van een Opel Astra. De auto stond voor de showroom en is vannacht gestolen.


* Diefstallen uit autos

ASSEN / EXLOO Afgelopen weekeinde is er op diverse plaatsen in Assen en Exloo ingebroken in autos. In Assen werd aan de Overcingelaan 2x, de Vredeveldseweg, de Dennenweg, de Nobellaan en de Klenckestraat autos opengebroken.
In Exloo moesten autos aan de Hoofdstraat en het Zuideinde het ontgelden. In de meeste gevallen werd een ruit ingeslagen. In enkele gevallen werd een slot geforceerd. De buit bedroeg hoofdzakelijk radioapparatuur en soms wat kleine goederen.


* Inbraak in woning

ASSEN Gistermiddag of -avond is er ingebroken in een woning aan de Sperwerstraat. De daders wisten binnen te komen door het forceren van een balkondeur. De gehele woning inclusief alle kasten en laden werden doorzocht. Vermist worden enkele munten. Het is nog niet duidelijk of er meer weg is.


* Winkeldief

EMMEN Het personeel van een winkel aan de Statenweg zag gisteren dat een jongen goederen stal uit de winkel. Hij werd overgedragen aan de politie. De jongen, een 14-jarige inwoner van Emmen, bleek bij onderzoek aan het bureau, in nog meer winkels goederen gestolen te hebben. In zijn rugzak werden 4 videos , 2 cd-roms en 1 DVD te aangetroffen, die afkomstig waren uit andere winkels. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt en hij zal het HALT-traject ingaan.


* Niet geplaatste advertentie

EELDE Gisteren werd door een inwoner van Eelde melding gedaan van het feit dat hij een nota toegestuurd had gekregen van BIZ telefoongids vermelding ten bedrage van f 589,05 en het verzoek om te betalen. Dit was het bedrag van een advertentie in een telefoongids. De Eeldenaar heeft nooit contact gehad met deze firma over een advertentie. Het geheel riekt naar oplichting.


* Ruziezoekende mannen aangehouden in Groningen
GROLLOO Afgelopen nacht kwamen bij een café aan de Hoofdstraat 2 mannen binnen, waarvan de ene direct met de aanwezige gasten ruzie begon te maken. Toen de eigenaar van het café probeerde de zaak te sussen, kreeg hij een paar ferme tikken tegen zijn hoofd, met als gevolg wat kneuzingen en bulten. De beide mannen zijn vervolgens weggereden. Tegen de morgen zijn de beide mannen, een 29-jarige zonder vaste woon- of verblijfplaat en een 28-jarige man uit Grolloo in Groningen aangehouden. De verdachten zijn ingesloten.


* Schennispleger

EMMEN Gistermiddag werd een 16-jarige inwoonster van Emmen, aan de Laan van de Eekharst geconfronteerd met een schennispleger. Zij was bezig haar paard te verzorgen in een weiland bij het bos achter het ziekenhuis, toen er plotseling een man zonder broek aan kwam rennen. De man maakte obscene bewegingen met zijn geslachtsdeel. Het betrof een blanke man van tussen de 20 en 25 jaar oud, tussen 1.80 en 1.90 lang en donker haar met een slag erin. Hij had een normaal postuur en was gekleed in een lichtkleurig T-shirt.


* Autos in de brand

EMMEN Aan de Kapellaan vloog gisteravond een auto in de brand. De brandweer bluste de brand, maar kon niet voorkomen dat de auto binnenin geheel uitbrandde. Oorzaak van de brand is nog niet duidelijk.

HOOGEVEEN Afgelopen nacht vloog een auto op het Kaapplein in de brand. De brandweer bluste nog wel, maar de auto brandde geheel uit. Uit het onderzoek is gebleken dat de auto gisteren in Hoogeveen gestolen was. De eigenaar van de auto, een 48-jarige inwoner van Hoogeveen reed gisteren met zijn auto over de Harm Smeengelaan, toen hij met hoge snelheid werd ingehaald door een zwarte auto, waarop hij een lichtsignaal gaf. De auto stopte even later en beide bestuurders stapten uit, waarbij het tot een woordenwisseling kwam. De bestuurder van de zwarte auto greep op een gegeven ogenblik de sleutels uit de auto van aangever en reed weg. Toen aangever naar huis was geweest om zijn reservesleutels op te halen, bleek zijn auto weg te zijn. Onderzoek zal worden ingesteld.


---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...