Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Eindhoven e.o.

Datum nieuwsfeit: 07-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Zuid-Oost
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Eindhoven e.o. 7-10-2001
Persbericht van zondag 7 oktober 2001

Berichten uit de regio

Eindhoven: Diefstal personenauto
Vanaf een parkeerplaats aan de Jan Smitzlaan is tussen vrijdagavond 23.59 uur en zaterdagmiddag 12.30 uur een personenauto, merk Citroen, type Saxo, kleur zwart, voorzien van het Belgische kenteken SKC-117, weggenomen.

Deurne: Aanhouding na belediging
Zaterdagmiddag om 17.05 uur is op de Neerkantseweg een 23-jarige inwoner van Erp aangehouden. De man eiste van de politie dat die hem naar huis zou brengen. Toen de politieambtenaren dit weigerden en hem aanboden een taxi te laten komen begon de man de agenten te beledigen. Hierop is hij aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau.

Eindhoven: Aanhoudingen na gewapende overval
Op de Karel de Stoutelaan zijn zaterdagmiddag om 17.35 uur, achter een woning aldaar, vier Russische mannen in de leeftijd van 16 tot 18 jaar aangehouden. Zij worden ervan verdacht kort ervoor een gewapende overval te hebben gepleegd op een winkel aan de Karel de Grotelaan. De verdachten hadden de caissière onder bedreiging van een vuurwapen gedwongen op de grond te gaan liggen waarna een van hen de kassa openmaakte en een greep in de kassalade deed. Hierna renden de daders de winkel uit. Enkele oppassende getuigen volgden de mannen en gaven aan de politie door waar zij zich bevonden. Kort hierna konden de daders aangehouden worden. De verdachten zijn ingesloten op het bureau en inverzekering gesteld. De politie stelt een onderzoek in naar de juiste toedracht.

Nuenen Eeneind: Eenzijdig ongeval met gewonden
Op de Nuenenseweg is zaterdagmiddag een 61-jarige automobiliste uit Nederwetten bij een eenzijdig ongeval gewond geraakt. De vrouw reed over de Nuenenseweg komende uit de richting Geldrop. Door nog onbekende oorzaak begon de auto te slingeren waarna hij tot stilstand kwam tegen een rechts van de weg staande boom. De vrouw is met nekletsel en kneuzingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Geldrop: Aanhouding na brandstichting
Zaterdagavond om 20.00 uur is op de Willem Barentszweg een 54-jarige inwoner van Geldrop aangehouden. De man wordt ervan verdacht brand gesticht te hebben in zijn eigen woning aan de Reinoutlaan. De woning brandde geheel uit. De verdachte is voor onderzoek ingesloten en inverzekering gesteld.

Someren: Inbraak in een woning
In een woning aan de Stipdonk is zaterdag tussen 11.00 uur en 18.10 uur ingebroken. Men kwam de woning binnen door vernieling van een ruit aan de achterzijde van de woning. Uit de woning zijn een satelliet ontvanger, enkele sieraden en 2500 gulden weggenomen.

Eindhoven: Aanhouding na bedreiging
In een woning aan de Transvaalweg is zaterdagavond om 21.35 uur een 32jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt ervan verdacht een 36-jarige Eindhovense te hebben mishandeld en met de dood bedreigd. Hij is overgebracht naar het bureau en voor onderzoek ingesloten en inverzekering gesteld.

Veldhoven: Onder invloed
Op de Kempenbaan is zaterdagavond om 23.10 uur een 30-jarige automobilist uit Lommer (België) aangehouden. De man bestuurde zijn auto terwijl hij onder invloed was. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van 1.30 promille aan. De verdachte betaalde een transactie van 1500 gulden.

Eindhoven: Aanhouding na belediging en bedreiging Zaterdagavond om 23.15 uur is op de Dommelstraat een 19-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt ervan verdacht even daarvoor een politieagent te hebben bedreigd en beledigd. De man is onder hevig verzet aangehouden en voor onderzoek overgebracht naar het bureau. Een 31-jarige Eindhovense was het niet eens met de aanhouding. Toen zij zich na enkele vorderingen niet wenste te verwijderen is zij om 23.20 uur, eveneens aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau.

Budel Schoot: Inbraak in een woning
In een woning aan de Dwarsstraat is zaterdag tussen 18.25 uur en 23.45 uur ingebroken. Men kwam de woning binnen door verbreking van een slot aan de achterzijde van de woning. Uit de woning is, voor zover nu bekend, een geldbedrag van 13.000 gulden en 85.000 Belgische franc, weggenomen.

Aanhouding na baldadigheid
Op de Fellenoord zijn zondagmorgen om 03.56 uur twee Eindhovenaren aangehouden. De mannen 20 en 22 jaar oud hadden enkele pallets en autobanden op de rijbaan van de Fellenoord gegooid. Hierdoor ontstonden verkeersgevaarlijke situaties. De verdachten zijn voor verhoor overgebracht naar het bureau en ingesloten.

Helmond: Verdachte steekpartij aangehouden.
Een 18-jarige inwoner van Helmond is vanmorgen om 01.30 uur op de Schoolstraat aangehouden. Hij wordt ervan verdacht bij een ruzie om een meisje een 19-jarige inwoner van Helmond met een mes in zijn arm te hebben gestoken. Het slachtoffer is door ambulance personeel aan zijn verwonding geholpen. De verdachte is overgebracht naar het bureau en ingesloten. De politie verzoekt getuigen van deze steekpartij zich met hen in verbinding te stellen.

Veldhoven: Bromfietser onder invloed
Op de St. Janstraat is vanmorgen om 01.42 uur een 16-jarige bromfietser uit Eindhovenaar betrapt op het rijden onder invloed. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage 1,00 promille aan. De bestuurder kreeg een proces-verbaal.

Eindhoven: Aanhouding na vernieling en bedreiging Zondagmorgen om 03.35 uur is op de Oude Doornakkersweg een 21-jarige Eindhovenaar aangehouden. De politie was ter plaatse geroepen omdat de man, tijdens een ruzie met zijn vader, vernielingen in zijn woning had gepleegd. Toen de agenten de man wilden aanhouden richtte zijn woede zich op hen. Hij bedreigde de agenten met een tafelpoot. Nadat er enkele collegas ter versterking waren gekomen kon men de agressieve verdachte aanhouden en afvoeren. Hij is voor onderzoek ingesloten en inverzekering gesteld.

Eindhoven: Onder invloed
Een 35-jarige automobilist uit Luyksgestel is vanmorgen om 04.45 uur, op de Leenderweg aangehouden. De man had kort ervoor met zijn personenauto twee geparkeerd staande autos op de Leenderweg aangereden en was weggelopen. Bij controle bleek dat de man onder invloed was. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van 1.50 promille aan. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van 7 uur.

Eindhoven: Aanhouding na vernieling ruit
Op de Keizersgracht is vanmorgen om 04.35 uur een 30-jarige inwoner van Neeritter aangehouden. De verdachte had kort ervoor, met een steen, een ruit ingegooid van een pand aan de Keizersgracht. De verdachte is overgebracht naar het bureau en na verhoor, voorzien van een proces-verbaal, heengezonden.

Eersel: Onder invloed
Bij een verkeerscontrole op de Postelseweg, bleek dat een 22-jarige automobilist uit Hoogeloon zijn auto bestuurde terwijl hij onder invloed was. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van 0.95 promille aan. De verdachte kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van 3 uur.

Eindhoven: Onder invloed
Op de Fellenoord is vanmorgen om 04.47 uur een 19-jarige Eindhovense automobilist betrapt op het rijden onder invloed. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van 1.90 promille aan. De verdachte kreeg een proces-verbaal en zijn rijbewijs is ingevorderd.

De Mortel: Aanhouding na poging inbraak
Vanmorgen om 06.55 uur, is op de Leeuwerikweg een 23-jarige inwoner van Handel aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor een poging tot inbraak te hebben gepleegd bij een woning aan de Leeuwerikweg. Een raam van de woning was ingetrapt. Doordat het alarm afging is hij gevlucht. De verdachte is voor onderzoek overgebracht naar het bureau en ingesloten.

Eindhoven: Aanhoudingen
Bij een controle op de Boutenslaan zijn vanmorgen om 07.40 uur een 29-jarige Eindhovenaar en een 21-jarige Eindhovense aangehouden. Zij worden verdacht van diefstal cq heling van gestolen goederen. De verdachten zijn voor onderzoek overgebracht naar het bureau en ingesloten. De auto met daarin de goederen is voor onderzoek veilig gesteld.

Nuenen: Inbraak in een woning
In een woning an de Opwettenseweg is zondag tussen 00.30 uur en 09.00 uur ingebroken. Men kwam de woning binnen door verbreking van een deur aan de achterzijde van de woning. Uit de woning zijn enkele VVV bonnen en een geldbedrag van ongeveer 700 gulden weggenomen.

Helmond: Diefstal personenauto
Tussen zaterdagavond 21.30 uur en zondagmorgen 09.30 uur is er vanaf het Twentehof een personenauto, merk Ford, type Escort, kleur grijs, voorzien van het kenteken RB-93-LY, weggenomen.

Maarheeze: Diefstal personenauto
Vanaf de Gaffel is tussen zondagmorgen 01.15 uur en 08.30 uur een personenauto, merk Toyota, type Carina, kleur rood, voorzien van het kenteken JV-GV-06, weggenomen.

Breugel: Diefstal bedrijfsauto
Tussen zaterdagavond 20.00 uur en zondagmorgen 09.00 uur is er vanaf het Cerespad een bedrijfsauto, merk Mitsubishi, type L200 pick-up, kleur zwart. Voorzien van het kenteken VL-35-SN, weggenomen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...