Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Open dag Delft Hydraulics tijdens nationale wetenschapsdag

Datum nieuwsfeit: 07-10-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Waterloopkundig Laboratorium

WL | Delft Hydraulics open dag

WL | Delft Hydraulics (beter bekend als het Waterloopkundig Laboratorium) opent op zondag 7 oktober aanstaande, tijdens de nationale wetenschapsdag, de poort voor het grote publiek. Van 10.00 tot 17.00 uur kunnen bezoekers een kijkje nemen in de hallen met proefopstellingen en biedt WL | Delft Hydraulics hen de mogelijkheid om ook zelf op onderzoek uit te gaan.

Zo is er een bootje op een slootje waarmee u allerlei metingen kunt verrichten in de vijver (voor kinderen is een zwemdiploma verplicht!).

In de zout zoet hal kunt u bekijken hoe zout en zoet water mengen, hoort u waarom de waterleiding in de keuken knalt en neemt u een kijkje in de caroussel. Ook wordt er uitleg gegeven bij het schaalmodel van de Haven van Hamburg.

De zout zoet hal krijgt een groot zonnepanelendak. Nuon licht ter plekke toe hoe deze panelen werken. In de Gotenhal wordt uitgelegd hoe de verschillende goten werken en voor welk onderzoek ze worden gebruikt. En ook daar vindt u enkele proefopstellingen die de werking van pijlers verklaren of het fenomeen schietend water .

WL | Delft Hydraulics is centraal vertrekpunt voor de Delftse wetenschapsdag. U kunt dus vanaf de Rotterdamseweg gratis op de pendelbussen stappen die u naar de andere deelnemende instituten brengen (zoals Legermuseum, Techniekmuseum, TU Delft, Botanische Tuin).


---
NOOT VOOR DE REDACTIE

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie