Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Inhoudsopgave tijdschrift Koninklijk Horeca Nederland

Datum nieuwsfeit: 08-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Koninklijk Horeca Nederland

Inhoudsopgave tijdschrift Koninklijk Horeca Nederland Inhoud blad oktober 2001

Tijdschrift Horeca Nederland oktober 2001 Inhoudsopgave oktober 2001 van het maandblad voor leden van Koninklijk Horeca Nederland.

Lichtpunten van de voorbije zomer

Startte 2001 met de ramp in Volendam, de maanden daarna beloofden met de MKZ-crisis weinig goeds. Klap op de vuurpijl werden in de loop van het jaar nog eens tegenvallende cijfers van de sector bekend gemaakt. De hoop was gericht op de zomer, die goed zou kunnen maken. Nu kunnen we de balans opmaken. Was het écht een stralende zomer?

Vakwedstrijden zorgen voor positieve impulsen

Negatieve geluiden over ijs- en snackproducten en het verloop in onze sector schaden de ijs- en fastfoodondernemers die hun vak serieus nemen. Er moet dan ook ruim aandacht worden gegeven aan vakverheffing en imagoverbetering.Dit was destijds dé basis voor het organiseren van vakwedstrijden", dat zegt Johan van der Weerd, voorzitter van de sector Fastfood- en IJsbedrijven én van de Stichting Activiteiten Fastfood- en IJsbedrijven.

Regionale Meest Markante Horecaondernemers

De race om de titel `Meest Markante Horecaondernemer 2001' is bijna gelopen. Voorafgaand aan de verkiezing op de congresdag van Koninklijk Horeca Nederland in Maastricht op 13 november, zijn er overal in het land regionale voorrondes geweest die werden gewonnen door uiterst professionele ondernemers die stuk voor stuk uitblinken op hun vakgebied. Een eerste selectie van deze Markante ondernemers stelden wij u al voor in het vorige nummer. Helaas was op het moment van ter perse gaan van dit blad de winnaar van de regio Friesland nog niet bekend. Daar kunt u kennis mee maken tijdens het congres in Maastricht.

LAATSTE KANS: Congres Koninklijk Horeca Nederland in Maastricht

Congres maandag 12 november en dinsdag 13 november 2001! U heeft zich toch al wel ingeschreven? Maastricht, de stad van de Euro, is dan ook de stad van de Nederlandse Horeca. De meest succesvolle onderdelen van de laatste congressen zijn samengevoegd en komen vernieuwd terug in Maastricht. De congrescommissie rekent daarom op een nóg grotere opkomst dan vorig jaar. Wanneer we alle voordelen van dit congres 2001 op een rijtje zetten, moet dat ook makkelijk kunnen en krijgen de heren van de Maastrichtse congrescommissie gelijk.

Delta Hotel: training personeel is cruciaal

Na de brand: zelfs dankbrief van gemeente. Lucas Petit (39) was bijna aan het eind van een vijf jaar durend investeringsprogramma waarmee hij zijn Delta Hotel in Vlaardingen voor ruim 4,5 miljoen gulden had opgeknapt. Het gebouw was in topconditie, medewerkers getraind en gemotiveerd. Maar in de nacht van 25 op 26 juni van dit jaar lijkt alles verspilde moeite wanneer brand ontstaat in de keuken en het hotel zwaar wordt beschadigd. De eerste berichten in de landelijke media spreken van een falend brandalarm waarmee ook het goede imago van het hotel in rook dreigt op te gaan. Na onderzoek door de brandweer blijkt van dit alles echter niets waar. De medewerkers worden geroemd voor hun professionele optreden en technisch was ook alles in orde. Zelfs ontvangt de heer Petit een dankbrief van het gemeentebestuur voor het adequate optreden van zijn team. Maar daarover verschijnen alleen berichten in de regionale media.

Pannenkoekenrestaurants behartigen gezamenlijk hun belangen in vereniging

Erwin Oldenburg, voorzitter van de Vereniging van Erkende Pannekoekenrestaurants Voor wie was het vroeger géén feest als er pannenkoeken op tafel kwamen? Of als, na een lange wandeltocht door het bos, als klap op de vuurpijl een bezoekje aan een pannenkoekenrestaurant werd gebracht? Precies, en juist dat gevoel wil de Vereniging van Erkende Pannekoekenrestaurants uitstralen. Voorzitter Erwin Oldenburg is verliefd op zijn branche, en dat is te merken. Vanuit zijn sfeervolle restaurant 't Pannekoekhuis Schaarsbergen in Arnhem vertelt hij over deze enigszins onderschatte tak van de horeca. Jawel, onder het nuttigen van een pannenkoek!

Inhoudsopgave met links naar Ledeninformatie

Van de voorzitter: New York en MKZ
Veiligheid in de horeca
Consumentenpakketten zorgen voor voorspoedige invoering euro

Kort

Arbeidsmarktcampagne horeca
Automatische versoepeling geluidnormen op woninggevels Wat mij opvalt...
Ontwikkelingen in de branche
Horecawerknemers krijgen geen recht werk te weigeren op zondag
Horeca-CAO en de Sociale Fondsen: branche als schoolvoorbeeld Vrije inkoop energie voor middengroep komt snel dichterbij Enquête BEM!
Juridische zaken
Nieuwe Media: Internetvoorlichting voor beginners en gevorderden
Sector Fastfood- en IJsbedrijven
Sector Restaurants
Sector Discotheek- en Zaalbedrijven
Sector Chinees-Indische bedrijven
Sector Café-barbedrijven
Sector Hotels
Regionieuws
Meer rendement
Agenda
Toelating tot de vereninging
Vraag en Antwoord

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie