Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Friesland: aanrijding in Spanga

Datum nieuwsfeit: 08-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 8-10-2001
Politieberichten van 7/10 (13.00 uur) t/m 8/10 (07.00 uur)

Spanga: aanrijding met gewonde
Zondag omstreeks 11.45 uur reed een motorrijder over de Spangahoekweg. Op een gegeven moment wilde de motorrijder, een 49-jarige inwoner van Almelo, een aantal voor hem rijdende motors inhalen. Toen hij naast de groep motorrijders was gekomen, ging een 46-jarige inwoner van Dokkum met zijn motor naar links.(geen schade) De bestuurder uit Almelo week daarop uit en kwam met zijn motor in de berm terecht en verloor de macht over het stuur. De man liep vermoedelijk een gebroken linker middenvoetsbeentje op en werd overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel.

IJlst: vernieling
Afgelopen weekend werden een aantal automaten (voor water en stroom) vernield bij de passantenhaven aan de Kerksloot. De automaten waren opengebroken. Het is niet bekend of er nog geld in de automaten zat. Een 44-jarige inwoner van Scharnegoutum, heeft namens de gemeente Wymbritseradiel aangifte gedaan.

Leeuwarden: inbraak kantoor
Zondag omstreeks 16.45 uur kwam er een melding binnen dat er werd ingebroken in een kantoor van een bedrijf aan de Willemskade. Toen een beveiligingsbedrijf ter plaatse kwam, vluchtten twee personen weg. Het bleek dat aan de zijkant van het gebouw een ruit was vernield. Op de binnenplaats van het gebouw waren een aantal goederen ( een doos met koeken/ een door met GSM toestellen en gereedschap) klaargezet. Van de weggevluchte personen is geen signalement bekend. Het bedrijf is ingelicht en zal waarschijnlijk in de loop van maandag aangifte komen doen.

Twijzel: onder invloed
Zondag omstreeks 18.50 uur werd op de Optwizel een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 55-jarige inwoner van Twijzel, was bij het benzinestation tegen een aldaar stilstaande personenauto gereden. Deze auto was eigendom van een 31-jarige inwoonster van Veenwouden. De schade aan de voertuigen was nihil. Wel bleek dat de 55-jarige bestuurder gedronken had. Aan het bureau blies de man 740 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 8 uren en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Joure: brand slooppand
Zondag omstreeks 19.30 uur brak brand uit in een leegstaand slooppand aan de Polderboskdyk. Het betrof hier een uitslaande brand. In het pand waren geen personen aanwezig. De brandweer liet het vuur gecontroleerd uitbranden. De oorzaak van de brand is niet bekend. De technische recherche stelt een onderzoek in. Het pand was eigendom van een sloopbedrijf uit Joure.

Heerenveen: diefstal benzinepomp
Zondag omstreeks 19.30 uur kwam een onbekende man het benzinestation aan het Burgemeester Kuperusplein binnen. De man nam een aantal spuitbussen (deodorant) en een pakketje luchtverversers weg en liep vervolgens het benzinestation uit. De pompbediende, een 25-jarige inwoner van Heerenveen, liep achter de man aan en sprak hem aan. Hierop gaf de verdachte een fles frisdrank terug en vervolgens rende hij weg. Tijdens de achtervolging verloor de verdachte enkele van de weggenomen goederen. Via de Dracht wist hij te ontkomen. Via getuigen is van de verdachte een redelijk signalement bekend. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Grou: inbraak woning
Van zaterdag op zondag werd ingebroken in een woning aan de Koningin Julianastraat. Via een bovenlicht aan de achterzijde kwam men binnen. De gehele woning werd doorzocht. Er werd een paar honderd gulden buitgemaakt, alsmede een beetje buitenlands geld. De bewoonster, een 34-jarige vrouw, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: inbraak school
Zondag omstreeks 21.15 uur kwam er een melding binnen dat er werd ingebroken in een school aan de Frederik Ruyschstraat. Toen een patrouille ter plaatse kwam, renden twee personen (mannen/jongens verder geen signalement bekend) weg. Een onderzoek in de omgeving naar deze personen had geen resultaat. Aan de achterzijde van de school bleek een ruit te zijn vernield. In de kantine had men een frisdrankautomaat en een snoepautomaat opengebroken en het daarin aanwezige geld weggenomen. Door de schoolleiding moet nog aangifte van deze inbraak worden gedaan.

Ried: brand bouwkeet
Zondag omstreeks 21.15 uur brak brand uit in een bouwkeet, die stond op een boerenwagen aan de Zevenhuisterweg. Tengevolge van deze brand werd een houten erfafscheiding van een 59-jarige bewoner beschadigd. De boerenwagen met bouwkeet bleek eigendom te zijn van de Riedster jeugd. De jeugd had de bouwkeet reeds afgedankt, daar zij aan het eind van het dorp een `nieuw` onderkomen (oude caravan)hadden betrokken. De oorzaak van de brand is niet bekend.. De brandweer heeft het vuur geblust.

Leeuwarden: onder invloed
Zondag omstreeks 23.55 uur werd op de Ruyterweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 46-jarige inwoner van Leeuwarden, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 890 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 11 uren en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Maandag omstreeks 01.00 uur werd op de Groningerstraatweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 34-jarige inwoner van Burdaard bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 375 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 3 uren.

Maandag omstreeks 01.25 uur werd op de Lange Marktstraat een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 34-jarige inwoner van Leeuwarden, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 455 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 4 uren.

Maandag omstreeks 03.45 uur werd op de Eewal een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 43-jarige inwoner van Leeuwarden, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 525 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 5 uren.

Leeuwarden: inbraak auto
Van zaterdag op zondag werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Groeneweg. Een portierraam van de auto werd ingeslagen. Uit de auto werd een radio/cd-speler weggenomen. De eigenaresse, een 39-jarige inwoonster van Drachten, heeft aangifte gedaan.

Lemmer: onder invloed
Maandag omstreeks 01.40 uur werd op de Lijnbaan een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 29-jarige inwoner van Lemmer, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 870 ug/l. Hij kreeg en rijverbod voor 10 uren en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...