Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten districten stad Utrecht

Datum nieuwsfeit: 08-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 8-10-2001

Politieberichten districten stad Utrecht, 09.30 uur
Aanrijding letsel

UTRECHT In de nacht van zondag 7 op maandag 8 oktober vond op de kruising Humberdreef met de Einsteindreef een aanrijding plaats waarbij een 29-jarige man uit Utrecht gewond raakte.

Omstreeks half zes reed een 42-jarige bestuurder uit Utrecht met zijn voertuig over de Humberdreef in de richting van de Einsteindreef. Ter hoogte van de kruising zag hij de 29-jarige Utrechter aan komen rijden en dacht nog voor de auto langs te kunnen.

De timing bleek onjuist en het gevolg was een aanrijding waarbij de 29-jarige Utrechter vol tegen de zijkant van de 42-jarige bestuurder reed. Door de aanrijding raakte de 29-jarige man gewond en moest voor behandeling naar het Diaconessen ziekenhuis. De 42-jarige man werd ter plaatse door ambulance personeel verzorgd.

Rijden onder invloed

UTRECHT Tijdens de surveillance zag de politie zondagmiddag een bestuurder met zijn voertuig over de busbaan rijden. Tevens bleek dat het voertuig niet meer verzekerd was. De agenten besloten de bestuurder te controleren.

Omstreeks tien over zes werd het voertuig op de Oudernoord aan de kant van de weg gezet. De agenten spraken de man aan op zijn rijgedrag en roken direct dat hij gedronken had. Na een eerste blaastest bleek dat de 28-jarige bestuurder uit Utrecht te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse uit dat hij 1,55 promille alcohol in zijn lichaam had. Het rijbewijs werd ingenomen en met een rijverbod van zeven uur werd de Utrechter naar huis gestuurd.

Mishandeling

UTRECHT Zondagmiddag werd een 22-jarige man uit Utrecht zonder enige aanleiding mishandeld door een plaatsgenoot.

Het 22-jarige slachtoffer reed met zijn bromfiets vanaf de Tolsteegsingel in de richting van het Ledig Erf. Omstreeks kwart over zes moest hij stoppen voor een rood verkeerslicht. Naast hem kwam een onbekende man staan die vervolgens zei dat hij ook zon bromfiets had. Op het moment dat het verkeerslicht op groen sprong wilde de 22-jarige man wegrijden. Echter dit werd hem belemmerd door de onbekende man.

De man schreeuwde dat hij het framenummer van de bromfiets wilde controleren. Uiteindelijk ontstond er een handgemeen waarbij er klappen over en weer vielen en de verdachte wegrenden. De inmiddels gewaarschuwde politie kon de verdachte enige tijd laten op de Kaatsstraat aanhouden. Het bleek een 32-jarige man uit Utrecht te zijn. De man verklaarden niets te weten van het voorval. Een confrontatie met het slachtoffer leverde een 100% herkenning op.

Poging auto-inbraak

UTRECHT Zondagmorgen kreeg de politie een melding dat een man zou proberen in te breken in geparkeerde voertuigen aan de Twijnstraat.

Omstreeks half negen was de politie ter plaatse en trof in de omgeving een man aan die voldeed aan het opgegeven signalement. De man werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau.

Getuigen hadden gezien dat de 22-jarige verdachte uit Utrecht geprobeerd had voorwerpen door autoruiten te gooien om zo toegang te verkrijgen tot de autos.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie