Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verbrede landbouw voor boerenbedrijven

Datum nieuwsfeit: 08-10-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
CBS Webmagazine

Verbrede landbouw: panacee voor kleinste boerenbedrijven?

Ondernemers in de agrarische sector zoeken naar wegen om hun inkomen wat op te krikken. Ze kunnen daarvoor meerdere strategieën volgen. Sommigen kiezen voor schaalvergroting. Anderen verbreden hun werkzaamheden met activiteiten, zoals agrotoerisme, natuurbeheer, zorgtaken en de verwerking en verkoop van landbouwproducten. Deze aanpak, die inmiddels door duizenden boeren wordt gepraktiseerd, is echter ook voor de kleinste boerenbedrijven geen panacee. Wat opvalt is dat de 25 duizend kleinste boerenbedrijven minder vaak verbrede landbouwactiviteiten hebben dan een doorsnee boerenbedrijf. Verbrede landbouw is het meest ingeburgerd op landbouwbedrijven die qua economische omvang in de ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie