Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Toespraak bij herdenking Bijlmerramp

Datum nieuwsfeit: 08-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amsterdam

Amsterdam.nl
|
Gemeentebestuur
|
College
|
Burgemeester
Job Cohen
|
Toespraak bij de herdenking van de Bijlmerramp, op donderdag 4 oktober 2001
Toespraak bij de herdenking van de Bijlmerramp, op donderdag 4 oktober 2001

door burgemeester Job Cohen

Dames en heren,

De ouderen onder ons weten waar zij zich bevonden toen in 1963 Kennedy werd vermoord.

Een datum die zich in het Nederlandse collectieve geheugen heeft vastgezet, is 4 oktober 1992. Op die dag om vijf over halfzeven boorde zich een gevaarte van 360.000 kilo in de flats Groeneveen en Kruitberg. Iedereen hier aanwezig, herinnert zich wat hij of zij toen deed.

Velen zullen op dinsdagmiddag 11 september - ruim drie weken geleden - hebben teruggedacht aan negen jaar geleden. Beide rampen zijn niet te vergelijken, nu de eerste per ongeluk gebeurde en de tweede moedwillige daden waren. Maar de overeenkomst dringt zicht op.

De tijd heelt niet alle wonden. De tijd heeft wel geleerd dat de inwoners in Zuidoost, na een periode van verslagenheid, de draad van het leven weer hebben opgepakt. U hebt er de schouders onder gezet om de klap te boven te komen. Daar kan herdenken bij helpen. Jaarlijks komen velen bijeen, om vereend de vliegramp te herdenken en in stilte de gang te maken naar 'de boom de alles zag'.

De gebeurtenissen in de Verenigde Staten haalt bij sommigen oude wonden open. Het is dan goed dat wij hier vandaag bij elkaar komen om aan onze gevoelens uiting te geven; hardop en in stilte.

^


-

© gemeente Amsterdam - 8-10-2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie