Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zwemwaterseizoen provincie Zuid-Holland afgesloten

Datum nieuwsfeit: 08-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Zuid-Holland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Zuid-Holland

08-10-2001

zwemwaterseizoen voorbij

Het zwemwaterseizoen is officieel vanaf 1 oktober afgelopen. De zwemwatertelefoon van de provincie Zuid-Holland kan niet meer worden gebeld. Waterkwaliteitsbeheerders voeren geen metingen meer uit naar de waterkwaliteit van zwemlocaties in het oppervlaktewater.

De provincie Zuid-Holland controleert samen met de waterkwaliteitsbeheerders gedurende het zwemseizoen zwemlocaties in oppervlaktewater. Zij kijken daarbij of er blauwwieren aanwezig zijn en hoe de bacteriologische waterkwaliteit is.

Zwemwaterseizoen 2001
Tijdens het zwemwaterseizoen nam het aantal bacteriën in het zwemwater toe. Bij de start van het zwemseizoen (in mei) was de bacteriologische waterkwaliteit bij 80 % van de zwemplaatsen goed en bij 7% voldoende. Eind september was nog maar 22% van de zwemlocaties goed en kreeg 74% een voldoende. In het jaar 2001 zijn er meer plassen met blauwwieren aangetroffen dan in 2000. In 2000 hadden 45% van de zwemlocaties blauwwieren. In 2001 was dat 55%.

Waterspeelplaats Cronesteyn kreeg als enige zwemlocatie in Zuid-Holland een tijdelijk zwemverbod. Verder golden er negatieve zwemadviezen voor Plas Middelwaard bij Vianen, Oude Tonge in Krammer, Ooltgensplaat in Volkerak en voor de gehele binnenbedijkte Maas. Deze worden nu ingetrokken, omdat het zwemwaterseizoen is afgelopen.

De zwemwatertelefoon is in 2001 1299 keer gebeld. De zwemwaterpagina op de provinciale website www.pzh.nl is 5132 keer bezocht.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie