Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Groningen: aanhoudingen dief en heler

Datum nieuwsfeit: 08-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Groningen, plaats: Diverse 8-10-2001
Politiebericht Groningen
Maandag 8 oktober 2001

Groningen: steler en heler aangehouden
In de Poelestraat werd zondagavond een 33-jarige man uit Groningen aangehouden die een fiets verkocht had voor een luttel bedrag aan een 22-jarige stadsgenoot. Beide mannen werden aangehouden voor het stelen en helen van de fiets. Zij bekenden het feit en kregen een proces-verbaal.

Groningen: autos uitgebrand
Op de Helperbrink brandde zondagavond een geparkeerde personenauto uit. De brandweer kon niet voorkomen dat de wagen geheel verloren ging. Getuigen hadden twee jongens bij de auto gezien. Een onderzoek naar de oorzaak is ingesteld. De wagen is afgesleept. Onder het viaduct bij de Bornholmstraat brandde zondagochtend rond 07.00 uur een gestolen auto uit. De brandweer bluste het vuur en de wagen is weggesleept door een bergingsbedrijf. Naar de oorzaak van de brand wordt onderzoek ingesteld.

Groningen: bejaarde vrouw valt
Op de Akkerstraat kwamen een 26-jarige fietsster en een 86-jarige voetgangster zondagmiddag met elkaar in aanraking. De bejaarde vrouw kwam te vallen en werd naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: rijden onder invloed
Een 65-jarige snorfietser uit Groningen kwam zondagmiddag ten val op de Piccardtlaan. Drank bleek de oorzaak te zijn. Hij blies een promillage van 1.85. Hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal. Later op de dag werd in de Barkmolenstraat een 39-jarige automobilist uit Groningen gecontroleerd. Hij blies een promillage van 1.55 en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Groningen: auto weggezakt in wegdek
Een 25-jarige automobiliste uit Bergum parkeerde zondagmiddag haar auto in de Molukkenstraat en voelde dat de auto aan de rechterkant ineens wegzakte. De weg is vermoedelijk weggezakt doordat het zand onder de bestrating was weggespoeld. Een bergingsbedrijf moest eraan te pas komen om te auto op te takelen. Omstanders wezen de politie erop dat er verderop nog een gat in de weg zat. De gemeente is gewaarschuwd over de gebreken en de gaten werden afgezet met hekken.

Groningen: achtervolging winkeldief
Een 31-jarige Stadjer werd zondagmiddag betrapt in een winkelbedrijf in de Herestraat bij het stelen van drie overhemden. De man sloeg op de vlucht en werd achtervolgd door meerdere omstanders. De winkeldief gooide onderweg de overhemden weg en duwde en sloeg om zich heen om weg te komen. Hij werd aangehouden en overgedragen aan de politie. De man is ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: twee mannen aangehouden in gestolen auto Twee mannen uit Groningen ( 34 en 44 jaar) zaten zondagmiddag drugs te gebruiken in de Centaurstraat. Bij controle bleek de auto gestolen te zijn en werden beide mannen aangehouden. De 34-jarige man bleek in het bezit van zes gebruikershoeveelheden dope. Hij verklaarde de auto gekocht te hebben voor zes bolletjes heroïne. De man werd ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: man (19) veroorzaakt aanrijding met gestolen auto Een 19-jarige automobilist uit Oldehove veroorzaakte zondagochtend in de Sint Walburgstraat een aanrijding met twee geparkeerde auto`s en ging er vervolgens te voet vandoor. Via cameratoezicht werd gezien dat de man een horecagelegenheid aan de Grote Markt binnen ging en hij werd daar aangehouden. Bij het plaatsen van de verdachte in de politieauto begon een 29-jarige Stadjer zich te bemoeien met de aanhouding. Hij probeerde de arrestant ut de politieauto te halen en werd met gepast geweld aangehouden. Na verhoor werd hij met een proces-verbaal heengezonden. De man uit Oldehove is ingesloten voor nader onderzoek. Beide geparkeerde autos werden dusdanig beschadigd dat ze afgesleept moesten worden.

Groningen/Appingedam: doorrijder aangehouden
Een 52-jarige automobilist uit Appingedam is zondag even na middernacht in zijn woning aangehouden voor het doorrijden na een ongeval in de parkeergarage bij de Oosterpoort in Groningen. Betrokkene had daar een passagiere van een auto die op de rijstrook stond om haar vriend aanwijzingen te geven bij het uitrijden uit een parkeervak, aangereden en enkele meters op de motorkap meegenomen. Daarbij was de vrouw, een 27-jarige inwoonster van Deventer, gewond geraakt aan haar onderbeen, dat vast had gezeten aan de bumper van de auto. De Damster is, nadat de vrouw los was geraakt, doorgereden zonder zich om de vrouw te bekommeren. Hij werd aan de hand van het signalement en het kenteken later in zijn woning aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Marum: brand in woning; bewoonster aangehouden
Een 42-jarige bewoonster van de Willem Dreeslaan in Marum is zondagavond aangehouden als verdacht van het stichten van brand in haar woning waardoor gevaar voor belendende percelen en bewoners daarvan ontstond. De politie kreeg een melding dat de vrouw spullen in haar woning aan het verbranden was. Toen de agenten bij haar kwamen bleek dit inderdaad het geval te zijn. Ze had onder meer papier in brand gestoken in de kamer en zat daar zelf rustig bij. In de woning was inmiddels een grote hoeveelheid rook ontstaan. Met behulp van enkele emmers water werd het vuur geblust De vrouw is aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

Blijham: buurtbewoner deelt klap uit
Een 64-jarige inwoner van Blijham is zondagmorgen aangehouden, nadat hij een beheerster van een naburige bar aan de Hoofdweg in Blijham een klap had gegeven. De bar was tijdelijk open in verband met een toertocht van een motorclub. De buurtbewoner die tijdens de tijdelijke opening ook aanwezig was werd verzocht om omstreeks 11.00 uur de zaak weer te verlaten omdat deze weer dicht ging. Dit weigerde hij en zette zijn woorden kracht bij door de beheerster te slaan. Deze waarschuwde de politie en deed aangifte van mishandeling. Bij de komst van de politie bleef de buurtbewoner agressief. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Snelheidsbekeuringen
Zondagmiddag zijn op de A7 tussen Zuidbroek en Heiligerlee twee automobilisten bekeurd voor te snel rijden. Een 33-jarige Belg reed ruim 170 km/u en pleegde daardoor een overtreding van meer dan 50 km/u. Hij moest meteen een boete van 700 gulden betalen. Een andere automobilist moest 280 gulden betalen. Hij reed 154 km/u waar maximaal 120 was toegestaan.

Eemshaven: alcomobilist in de sloot
Op de Westlob in de Eemshaven is zondagnacht een 25-jarige automobilist uit het Duitse Templin met zijn auto in de sloot beland. Betrokkene miste een bocht in de weg en vloog met auto door een schrikhek via het talud in de sloot. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn. Onderzoek aan het politiebureau maakte duidelijk dat hij ongeveer 1.4 promille in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal .

Bedum: motorrijdster onderuit
Een 30-jarige motorrijdster uit Groningen is zondagmiddag gewond geraakt toen ze op de Wolddijk bij Bedum met haar motor onderuit ging. Ze haalde vlak voor een bocht een andere motorrijder in en had kennelijk de bocht te laat in de gaten. Ze remde waardoor de motor onderuit gleed en verderop tegen een boom botste. Ze brak daarbij een been. Ze is voor nader onderzoek en behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Welke verwondingen ze nog meer had, is tot dusver niet bekend. De motorfiets raakte flink beschadigd.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900-8844 (30 c/m).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Wereldberoertedag vraagt wereldwijd om meer gelijkheid in behandeling
Feit: een beroerte is te behandelen HYDERABAD, India-(BUSINESS WIRE)- Iedere twee seconden krijgt iemand in de wereld een beroerte. Wereldwijd...

Het leven is één groot spel volgens auteur van Yurish level 10
Onlangs verscheen bij Uitgeverij U2pi in Den Haag het boek “Yurish level 10” van Chris Towel. De meest gestelde vraag...

Vakantiebeurs Limburg zondag 20 november 2016 te Sittard
Op zondag 20 november van 10:00-17:00 uur wordt voor het eerst de gratis Vakantiebeurs Limburg in het Fortuna Sittard Stadion...

Bavaria trotse winnaar SMA Piet Heyn Award 2016
Wat een prachtige gala-avond had de Sales Management Association (SMA) ook dit jaar weer georganiseerd om de SMA Piet Heyn...

Milde vogelgriep in Deurne
Milde vogelgriep in Deurne Nieuwsbericht | 28-10-2016 | 10:55 In Deurne (Noord-Brabant) is bij een pluimveebedrijf met zo'n 11.000 kalkoenen...

KWL Maastricht sluit logistiek contract met Amerikaans medisch bedrijf
KWL European Warehousing & Logistics BV, specialist in hoogwaardige en medische logistiek, heeft wederom een meerjarig contract afgesloten met een...

SES YTD and Third Quarter 2016 Results
SES YTD and Third Quarter 2016 Results LUXEMBOURG-(BUSINESS WIRE)- SES S.A. (Euronext Paris and Luxembourg Stock Exchange:SESG) reports financial results...

Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie
Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie BRUSSEL-(BUSINESS WIRE)- Westinghouse Electric Company heeft een nieuwe methode gecreeerd voor vernieuwers die kernenergietechnologie...

TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank
TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank COLUMBUS, Ga. & UTRECHT, The Netherlands-(BUSINESS WIRE)- TSYS (NYSE: TSS) heeft vandaag bekendgemaakt dat Rabobank...

Speedheat heeft warm hart voor regionale sportclub
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Stop Kamagra start petitie tegen illegale handel in Kamagra
StopKamagra.nl is een petitie gestart voor een betere controle op Kamagra tabletten op de Nederlandse markt. Hiermee hoopt de beweging...

Nederlandse referendum tegen CETA in beeld
Referendum over CETA komt eraan Persbericht – 26 oktober 2016 Referendum over CETA komt eraan Nederland neemt stokje van de...

Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace
Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace SAN FRANCISCO-(BUSINESS WIRE)- Vooruitstrevende en direct werkende datareplicatie is nu beschikbaar voor klanten...

Geen significante afname vluchten Thailand na overlijden koning
Met het overlijden van de Thaise koning bijna twee weken geleden, is in het land een maand van nationale rouw...

Places to work Almere lanceert nieuwe website
Ondernemersplek Places to work in Almere heeft een vernieuwde website. Hierop is nu in één oogopslag te zien dat het...

BankGiro Loterij blijft Spoorwegmuseum steunen
De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan Het Spoorwegmuseum met vijf jaar. Sinds 2007 heeft het...

Makelaars en huizenverkopers filmen nu zelf woningverkoopvideo's
Veel makelaars maken zelf de verkoopfoto's van hun vastgoedaanbod. Een professionele woningverkoopvideo produceren is echter voor de meeste makelaars en...

ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal
ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal LYON, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- ERYTECH Pharma (Parijs:ERYP) (ADR:EYRYY) (Euronext Parijs: ERYP), de...

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...