Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Groningen: aanhoudingen dief en heler

Datum nieuwsfeit: 08-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Groningen, plaats: Diverse 8-10-2001
Politiebericht Groningen
Maandag 8 oktober 2001

Groningen: steler en heler aangehouden
In de Poelestraat werd zondagavond een 33-jarige man uit Groningen aangehouden die een fiets verkocht had voor een luttel bedrag aan een 22-jarige stadsgenoot. Beide mannen werden aangehouden voor het stelen en helen van de fiets. Zij bekenden het feit en kregen een proces-verbaal.

Groningen: autos uitgebrand
Op de Helperbrink brandde zondagavond een geparkeerde personenauto uit. De brandweer kon niet voorkomen dat de wagen geheel verloren ging. Getuigen hadden twee jongens bij de auto gezien. Een onderzoek naar de oorzaak is ingesteld. De wagen is afgesleept. Onder het viaduct bij de Bornholmstraat brandde zondagochtend rond 07.00 uur een gestolen auto uit. De brandweer bluste het vuur en de wagen is weggesleept door een bergingsbedrijf. Naar de oorzaak van de brand wordt onderzoek ingesteld.

Groningen: bejaarde vrouw valt
Op de Akkerstraat kwamen een 26-jarige fietsster en een 86-jarige voetgangster zondagmiddag met elkaar in aanraking. De bejaarde vrouw kwam te vallen en werd naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: rijden onder invloed
Een 65-jarige snorfietser uit Groningen kwam zondagmiddag ten val op de Piccardtlaan. Drank bleek de oorzaak te zijn. Hij blies een promillage van 1.85. Hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal. Later op de dag werd in de Barkmolenstraat een 39-jarige automobilist uit Groningen gecontroleerd. Hij blies een promillage van 1.55 en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Groningen: auto weggezakt in wegdek
Een 25-jarige automobiliste uit Bergum parkeerde zondagmiddag haar auto in de Molukkenstraat en voelde dat de auto aan de rechterkant ineens wegzakte. De weg is vermoedelijk weggezakt doordat het zand onder de bestrating was weggespoeld. Een bergingsbedrijf moest eraan te pas komen om te auto op te takelen. Omstanders wezen de politie erop dat er verderop nog een gat in de weg zat. De gemeente is gewaarschuwd over de gebreken en de gaten werden afgezet met hekken.

Groningen: achtervolging winkeldief
Een 31-jarige Stadjer werd zondagmiddag betrapt in een winkelbedrijf in de Herestraat bij het stelen van drie overhemden. De man sloeg op de vlucht en werd achtervolgd door meerdere omstanders. De winkeldief gooide onderweg de overhemden weg en duwde en sloeg om zich heen om weg te komen. Hij werd aangehouden en overgedragen aan de politie. De man is ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: twee mannen aangehouden in gestolen auto Twee mannen uit Groningen ( 34 en 44 jaar) zaten zondagmiddag drugs te gebruiken in de Centaurstraat. Bij controle bleek de auto gestolen te zijn en werden beide mannen aangehouden. De 34-jarige man bleek in het bezit van zes gebruikershoeveelheden dope. Hij verklaarde de auto gekocht te hebben voor zes bolletjes heroïne. De man werd ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: man (19) veroorzaakt aanrijding met gestolen auto Een 19-jarige automobilist uit Oldehove veroorzaakte zondagochtend in de Sint Walburgstraat een aanrijding met twee geparkeerde auto`s en ging er vervolgens te voet vandoor. Via cameratoezicht werd gezien dat de man een horecagelegenheid aan de Grote Markt binnen ging en hij werd daar aangehouden. Bij het plaatsen van de verdachte in de politieauto begon een 29-jarige Stadjer zich te bemoeien met de aanhouding. Hij probeerde de arrestant ut de politieauto te halen en werd met gepast geweld aangehouden. Na verhoor werd hij met een proces-verbaal heengezonden. De man uit Oldehove is ingesloten voor nader onderzoek. Beide geparkeerde autos werden dusdanig beschadigd dat ze afgesleept moesten worden.

Groningen/Appingedam: doorrijder aangehouden
Een 52-jarige automobilist uit Appingedam is zondag even na middernacht in zijn woning aangehouden voor het doorrijden na een ongeval in de parkeergarage bij de Oosterpoort in Groningen. Betrokkene had daar een passagiere van een auto die op de rijstrook stond om haar vriend aanwijzingen te geven bij het uitrijden uit een parkeervak, aangereden en enkele meters op de motorkap meegenomen. Daarbij was de vrouw, een 27-jarige inwoonster van Deventer, gewond geraakt aan haar onderbeen, dat vast had gezeten aan de bumper van de auto. De Damster is, nadat de vrouw los was geraakt, doorgereden zonder zich om de vrouw te bekommeren. Hij werd aan de hand van het signalement en het kenteken later in zijn woning aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Marum: brand in woning; bewoonster aangehouden
Een 42-jarige bewoonster van de Willem Dreeslaan in Marum is zondagavond aangehouden als verdacht van het stichten van brand in haar woning waardoor gevaar voor belendende percelen en bewoners daarvan ontstond. De politie kreeg een melding dat de vrouw spullen in haar woning aan het verbranden was. Toen de agenten bij haar kwamen bleek dit inderdaad het geval te zijn. Ze had onder meer papier in brand gestoken in de kamer en zat daar zelf rustig bij. In de woning was inmiddels een grote hoeveelheid rook ontstaan. Met behulp van enkele emmers water werd het vuur geblust De vrouw is aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

Blijham: buurtbewoner deelt klap uit
Een 64-jarige inwoner van Blijham is zondagmorgen aangehouden, nadat hij een beheerster van een naburige bar aan de Hoofdweg in Blijham een klap had gegeven. De bar was tijdelijk open in verband met een toertocht van een motorclub. De buurtbewoner die tijdens de tijdelijke opening ook aanwezig was werd verzocht om omstreeks 11.00 uur de zaak weer te verlaten omdat deze weer dicht ging. Dit weigerde hij en zette zijn woorden kracht bij door de beheerster te slaan. Deze waarschuwde de politie en deed aangifte van mishandeling. Bij de komst van de politie bleef de buurtbewoner agressief. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Snelheidsbekeuringen
Zondagmiddag zijn op de A7 tussen Zuidbroek en Heiligerlee twee automobilisten bekeurd voor te snel rijden. Een 33-jarige Belg reed ruim 170 km/u en pleegde daardoor een overtreding van meer dan 50 km/u. Hij moest meteen een boete van 700 gulden betalen. Een andere automobilist moest 280 gulden betalen. Hij reed 154 km/u waar maximaal 120 was toegestaan.

Eemshaven: alcomobilist in de sloot
Op de Westlob in de Eemshaven is zondagnacht een 25-jarige automobilist uit het Duitse Templin met zijn auto in de sloot beland. Betrokkene miste een bocht in de weg en vloog met auto door een schrikhek via het talud in de sloot. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn. Onderzoek aan het politiebureau maakte duidelijk dat hij ongeveer 1.4 promille in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal .

Bedum: motorrijdster onderuit
Een 30-jarige motorrijdster uit Groningen is zondagmiddag gewond geraakt toen ze op de Wolddijk bij Bedum met haar motor onderuit ging. Ze haalde vlak voor een bocht een andere motorrijder in en had kennelijk de bocht te laat in de gaten. Ze remde waardoor de motor onderuit gleed en verderop tegen een boom botste. Ze brak daarbij een been. Ze is voor nader onderzoek en behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Welke verwondingen ze nog meer had, is tot dusver niet bekend. De motorfiets raakte flink beschadigd.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900-8844 (30 c/m).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie