Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Java-pont naar CS Amsterdam voorlopig nog in de vaart

Datum nieuwsfeit: 08-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Stadsdeel Zeeburg
Zoek soortgelijke berichten
Stadsdeel Zeeburg

Java-pont voorlopig nog in de vaart

Het buurtveer Java-eiland - Centraal Station blijft voorlopig nog circa driekwart jaar in de vaart. Het college van Burgemeester en Wethouders heeft dit onlangs besloten omdat de Verbindingsdam vanaf oktober tot medio 2002 niet door voertuigen kan worden gebruikt. Dit in verband met de werkzaamheden voor het doortrekken van tramlijn 10 naar het Azartplein.

Gedurende de werkzaamheden aan de Verbindingsdam moet de route van buslijn 59 naar het Java-eiland worden gewijzigd. Het is echter niet mogelijk om bus 59 via een logische route door te trekken naar het Centraal Station. Om toch een directe verbinding van het Java-eiland met het Centraal Station te behouden blijft het buurtveer voorlopig nog in de vaart.

Verbindingsdam voor voertuigen gesloten
Eerder was besloten om het buurtveer uit de vaart te nemen op het moment dat de Jan Schaeferbrug voor het verkeer opengesteld zou worden. Dat is inmiddels gebeurd. Nu de Verbindingsdam vanaf oktober dit jaar gedurende ± negen maanden niet door voertuigen gebruikt kan worden en buslijn 59 niet kan worden doorgetrokken wordt het buurtveer voorlopig in de vaart gehouden.

Het stadsdeelbestuur van Zeeburg en vele bewoners van het Oostelijk Havengebied hebben bij het gemeentebestuur sterk op het behoud van deze verbinding aangedrongen.

Of het buurtveer op de lange termijn in de vaart blijft is op dit moment nog niet duidelijk. Dat hangt allereerst af van de uitslag van een onderzoek dat de wethouder van de centrale stad heeft toegezegd. Bekeken wordt of na het doortrekken van buslijn 59 het buurtveer als proef voor een jaar in de vaart gehouden kan worden. Als de resultaten daarvan gunstig uitpakken blijft het buurtveer in ieder geval in de vaart tot medio 2003.

Stadsdeelwethouder Verkeer Laetitia Ederveen is ingenomen met het positieve besluit. Stadsdeel Zeeburg wil graag dat het veer een reguliere verbinding over water wordt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie