Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Fractievoorzitter VVD opent Angelapark in Warmenhuizen

Datum nieuwsfeit: 08-10-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

persbericht

Amsterdam, 1 oktober 2001

Fractievoorzitter VVD opent Angelapark in Warmenhuizen

Op maandag 8 oktober wordt woonzorgcentrum Angelapark in Warmenhuizen officieel geopend. De heer H.F. Dijkstal, fractievoorzitter van de VVD, verricht de officiële openingshandeling. Bewoners van Angelapark worden volop betrokken bij de feestelijkheden. Officieus een optreden van Max Teawhistle(Teeuwisse)

Angelapark bestaat uit 55 huurwoningen, 16 koopwoningen en een wijksteunpunt. De woningen liggen alle aan een van de twee overdekte atria. In het midden van het complex, tussen de twee atria, bevindt zich de gemeenschappelijke ruimte. Hier kunnen bewoners elkaar ontmoeten en vinden allerlei activiteiten plaats.

Harenkarspel

De opening van woonzorgcentrum Angelapark staat niet op zichzelf, maar vormt het sluitstuk van zeven jaar intensief werken aan het verbeteren van de ouderenhuisvesting in de gemeente Harenkarspel. In vijf plaatsen - Sint Maarten, Tuitjenhorn, Waarland, Dirkshorn en Warmenhuizen - heeft de SZOH in samenwerking met Woonzorg Nederland vier verzorgingshuizen gesloopt en vijf nieuwe woonzorgcentra gerealiseerd. Het totale resultaat: 197 nieuwe senioren­huur­woningen, 38 koopwoningen en vijf wijksteunpunten. Bovendien heeft Woonzorg Nederland 103 bestaande huurwoningen rond de woonzorgcentra aangekocht.

Levensbestendig wonen als all-living concept

De Zuster Kueter Stichting, beheerder van de woonzorgcentra, biedt de bewoners zorg op maat. Uitgangspunt is veel wooncomfort met behoud van zelfstandigheid. De Zuster Kueter Stichting biedt als zorgaanbieder verpleging, verzorging en behandeling. Ook Woonzorg Nederland, de eigenaar van het complex, wil stimuleren dat senioren zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen. In haar visie omvat seniorenhuisvesting meer dan een comfortabele plek om te wonen. Senioren moeten tevens een beroep kunnen doen op een goed georganiseerd pakket van diensten en zorg. En dan niet een standaardpakket, maar een aanbod waaruit de klant precies datgene kan halen wat hij wil hebben of nodig heeft. Woonzorg Nederland noemt dat het all-living concept.

Opening

De bewoners van Angelapark krijgen op 8 oktober onder andere door de Zuster Kueter Stichting een high tea aangeboden in een van de twee atria. Tegelijkertijd vindt in de gemeenschappelijke ruimte een minisymposium plaats voor relaties van de Zuster Kueter Stichting en Woonzorg Nederland. Dit minisymposium met de naam 'Gedwongen huwelijk of geslaagde scheiding' gaat over de ontwikkeling van het scheiden van wonen, zorg en welzijn. Vier sprekers geven hier hun visie op. Uitbreiding van aanbod, keuzevrijheid en beschikbaarheid van financiële middelen spelen hierbij een belangrijke rol. De vier sprekers zijn:


- de heer prof. dr A.P.W.P. van Montfort, directeur Zorg van Zilveren Kruis Achmea te Noordwijk

- de heer B. Troost, voorzitter Raad van Bestuur Woonzorg Nederland

- mevrouw Chr. Huiskamp-Fekkes, locatiehoofd woonzorgcomplexen Zuster Kueter Stichting

- de heer drs R.L.J.M. Scheerder, voorzitter College Tarieven Gezondheidszorg te Utrecht.
Na afloop van het minisymposium en de high tea verricht VVD-fractievoorzitter de heer H.F. Dijkstal de officiële opening van woonzorgcentrum Angelapark. Hij zal hiertoe een beeld onthullen van de kunstenaar de heer Wardenaar uit Wieringenwaard.


Noot voor de redactie (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie