Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe waterbeheer van start met bijeenkomst

Datum nieuwsfeit: 08-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Utrecht

Persbericht
1001973600

Nieuwe waterbeheer van start met bijeenkomst

Op 8 oktober a.s. komen in het provinciehuis Utrecht bestuurders en medewerkers van diverse overheden en organisaties bijeen om zich te laten informeren en om mee te discussië,ren over het waterbeleid voor deze eeuw. Onder de titel "Anders omgaan met water in Amstelland" organiseert de provincie Utrecht een bijeenkomst waarin de nieuwe kijk op water en ruimte in dit gebied volop aan bod zal komen. Er worden ruim honderd deelnemers verwacht uit de gemeenten, waterschappen, provincies, landbouw-, natuur en andere belangenorganisaties. De middag staat onder voorzitterschap van Kees Driehuis.

Klimaatsveranderingen en bodemdaling zorgen ervoor dat Nederland links, rechts, boven en onder wordt ingehaald door zout water, zoet water, hemelwater en grondwater. In datzelfde Nederland willen steeds meer mensen wonen, werken en ontspannen. Op Europees, landelijk en regionaal niveau wordt beseft dat we "anders moeten omgaan met water". Waterbeheer is meer dan pompen en dijken bouwen om de voeten droog te houden. We zullen water ook meer de ruimte moeten geven. Voor de toekomst van onze delta is soepel samenspel tussen waterbeheer en ruimtelijke ordening dan ook van essentieel belang. Landelijk is afgesproken dat de provincies het voortouw nemen bij de visieontwikkeling van het waterbeheer in de 21e eeuw.

De provincie Utrecht neemt ondermeer het voortouw voor het deelstroomgebied Amstelland (d.w.z. de gebieden van de Hoogheemraadschappen De Stichtse Rijnlanden en Amstel, Gooi en Vechtstreek samen). Met diverse organisaties maakt de provincie op korte termijn werk van wateroverlast, watertekort en waterkwaliteit door het ontwikkelen van een visie op het waterbeheer voor het deelstroomgebied Amstelland.

De bijeenkomst is een soort startschot voor het intensieve traject dat de provincie de komende tijd met de deelnemers aangaat. In haar inleiding zal gedeputeerde Kamp haar agenda voor het nieuwe waterbeheer bekend maken. Daarna volgt een toelichting op het actieprogramma door de projectmanager en een schets van de actuele ontwikkelingen door de projectleider van het Rathenau Instituut (denktank voor de Tweede Kamer). De internationaal bekende ontwerper Ashok Bhalotra zal een innovatief ontwerp voor het gebied Rijnenburg presenteren. De bijeenkomst wordt afgesloten met een debat tussen zaal en panel.

Voor meer informatie over dit bericht kunt u zich wenden tot Dick Neuteboom, 030 - 258 2152 of per e-mail:
Dick.neuteboom@provincie-utrecht.nl .

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie