Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Werkbezoeken Melkert voor verkiezingsprogramma

Datum nieuwsfeit: 08-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Partij van de Arbeid
Zoek soortgelijke berichten
Partij van de Arbeid

'Alles hoeft helemaal niet te kunnen'
geplaatst door: Voorlichting Den Haag

Oct 16, 2001 Maandag 8 oktober startte fractievoorzitter Ad Melkert samen met PvdA-kamerleden een aantal werkbezoeken in het kader van de week met als motto `alles hoeft helemaal niet te kunnen'. Dit motto is een belangrijk punt in het ontwerp-verkiezingsprogramma van de PvdA.

De PvdA neemt afstand van `de alles moet kunnen' mentaliteit. Vrijheid en tolerantie zijn hier en daar verworden tot slordigheid en regelrechte hufterigheid. Slordigheid komt niet alleen voor bij vuurwerkfabrikanten en caféhouders, het kon te vaak een onderdeel van de Nederlandse bestuurscultuur worden. Agressie tegen conducteurs, dokters en winkeliers, willekeurig uitgaansgeweld op straat; onacceptabel gedrag.

Melkert en andere leden van de PvdA fractie reisden het hele land door en spraken met buurtbewoners, jeugd- en welzijnswerkers, politiemensen en vele andere betrokkenen. De tour begon in Drenthe waar Ad Melkert praatte met bewoners en jeugdwerkers over de aanpak van problemen in de buurt. In Friesland werd Melkert onder andere de bijzonderheden en details van het Daklozenproject Leeuwarden uit de doeken gedaan.

De volgende dag maakte PvdA-partijvoorzitter Ruud Koole een ritje in de Sprinter naar Zoetermeer. Op de beruchte Zoetermeerlijn liet hij zich uitgebreid inlichten door conducteurs, NS-vertegenwoordigers en politie over de zorgelijke situatie op de lijn. Als geen ander merken zij elke dag de gevolgen van agressie en onveiligheid. De Zoetermeerse politiechef Verzaal: `De aanhouding van zwartrijders gaat bijna altijd met agressie gepaard, vooral 's nachts.' De rit stemde Koole treurig: `Door intimidatie is het steeds lastiger personeel op de Sprinter te krijgen. Dat is intolerabel.'

Woensdag bracht Melkert een werkbezoek aan het door jonge herrieschoppers geplaagde Sloterparkbad in Amsterdam. Hij sprak daar met zwembadleiding en politie. Het gedrag van tientallen Marokkaanse jongetjes heeft er inmiddels toe geleid dat recreatief zwemmen in het Sloterparkbad niet langer mogelijk is. Politie en justitie hebben strafrechtelijk niet veel mogelijkheden de lastpakken te straffen. Melkert gaat zoeken naar mogelijkheden hen op een andere manier aan te pakken. Rinus Coppens, hoofd algemene dienst van het zwembad is blij met het bezoek van de fractieleider: `Nu komt er tenminste een landelijke aanpak.'

De tour werd vrijdag in Brabant afgesloten. Melkert heeft onder andere een bezoek gebracht aan de Orhan Gazi Moskee in Den Bosch. Hij heeft daar gesproken met vertegenwoordigers van de Islamitische gemeenschap over de noodzaak van intensieve wederzijdse kennismaking en integratie.

Partij van de Arbeid

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie