Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Waardering respectvolle houding Bergse bevolking

Datum nieuwsfeit: 08-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Bergen op Zoom
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Bergen op Zoom


Waardering voor respectvolle houding van hele Bergse bevolking

Het gemeentebestuur van Bergen op Zoom en de besturen van de Turkse en Marokkaanse moskee in Bergen op Zoom spreken -na een gesprek vanmorgen, maandag 8 oktober 2001- hun waardering uit over 'de respectvolle houding waarmee de gehele Bergse samenleving zich jegens elkaar verdraagt'. Namens het gemeentebestuur was burgemeester Van der Velden en Wethouder Vermeulen aanwezig. Het doel van het gesprek was samen nadenken over de gevolgen van de 11septemberramp en de wijze waarop in de Bergse samenleving daarmee wordt omgegaan.

Communiceren
In het gesprek wees burgemeester Van der Velden op het grote belang om in deze spannende tijd op basis van respect goed met elkaar te blijven communiceren. Het is juist nu van belang voort te borduren op de goede contacten die zijn opgebouwd tussen gemeentebestuur en de Turkse en Marokkaanse bevolkingsgroepen.
Door beide besturen is opgemerkt dat er in de gemeente Bergen op Zoom zich tegenover Turkse en Marokkaanse bewoners geen problematische confrontaties hebben voorgedaan. Men maakt zich wel ongerust over incidenten die zich elders in het land voordoen.

Conclusies
Uit het gesprek worden de volgende gezamenlijke conclusies getrokken:
- Gemeentebestuur en besturen van Turkse en Marokkaanse hechten er groot belang aan om regelmatig met elkaar te spreken over de problematische ontwikkelingen in de wereld en de gevolgen die dat teweeg kan brengen in onze lokale samenleving.

- Waardering wordt uitgesproken over de wijze waarop de gehele Bergse samenleving zich respectvol jegens elkaar verdraagt.
- Discriminatoir gedrag, in welke vorm dan ook, wordt niet geduld.
- Er is wederzijdse bereidheid om te komen tot verbreding van contacten in de Bergse samenleving om er voor te zorgen dat mensen met diverse achtergronden op een goede wijze met elkaar samenleven en communiceren.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie