Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen

Datum nieuwsfeit: 09-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Groningen, plaats: Diverse 9-10-2001
Politiebericht Groningen
Dinsdag 9 oktober 2001

Dagelijkse berichten regio Groningen

Veendam: ligfiets ontvreemd
Uit een garage aan de Van Beresteijnstraat in Veendam zijn vermoedelijk zondagnacht twee dure fietsen gestolen, waar onder een ligfiets. De fiets heeft een turkooise kleur. De andere fiets betrof een racefiets. De totale schade is ruim 4000 gulden. De politie stelt een nader onderzoek in.

Muntendam: vijf autos lopen schade op bij botsing Bij een kettingbotsing op de Rijksweg 33 bij Muntendam liepen vijf autos schade op. Het ongeval gebeurde maandagmiddag omstreeks 17.30 uur. Door de verkeersdrukte moest men afremmen, hetgeen vier achter elkaar rijdende personenautos lukte. Een 25-jarige inwoner van Schildwolde zag de stilstaande autos echter te laat en botste op de achterste van de vier. Hierdoor schoven alle autos tegen elkaar. De andere automobilisten kwamen uit Oostwold, Wagenborgen, Siddeburen en Schildwolde. Er raakte niemand gewond. De meeste autos zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Appingedam: kind valt ongelukkig met fiets
Een 12-jarig meisje uit Leermens viel maandagmiddag erg ongelukkig met haar fiets op het fietspad van de Woldweg in Appingedam, waardoor ze beenletsel opliep. Ze bleef daarna op het wegdek liggen, maar was wel aanspreekbaar. Ze is voor nader onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Ze kwam te vallen doordat ze even achterom keek en tegen een rand van het fietspad aanbotste.

Snelheidscontroles
Op de EGD-weg bij Spijk zijn maandagmiddag 143 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 28 te hard. Ter plaatse mocht men 80 km/u. Op de Hoofdweg in Holwierde werden 31 bestuurders bekeurd. Hier gold een maximumsnelheid van 50 km/u. Er werden 142 voertuigen gecontroleerd. In Appingedam op de Famsumerweg (max. 50) werden 279 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 31 te hard.

Klein Ulsda: vrachtauto van de weg
Een Deense vrachtwagenchauffeur (38) raakte maandagmorgen op de A7 ter hoogte van Klein Ulsda met zijn combinatie van de weg, nadat hij even niet oplette toen hij een pakje sigaretten wilde pakken. Hij verloor de macht over het voertuig en belandde in de sloot. De chauffeur kwam zelf met de schrik vrij. Een bergingsbedrijf is de gehele dag bezig geweest om de lading van de vrachtauto (hout) te halen, waarna het gevaarte weer op de weg getild kon worden. Onderzoek gaf aan dat de chauffeur de rijtijdenwet had overtreden. Hij kreeg een boete van 400.

Scheemda: automobiliste gewond
Een 41-jarige automobiliste uit Schildwolde raakte gewond toen ze maandagavond op de A7 bij Scheemda op de afslag met de N33 door een te hoge snelheid uit de bocht vloog en in de sloot belandde. De auto bleef op de kop op de wal aan de overkant van de sloot liggen. Ze is met diverse schaaf- en snijwonden overgebracht naar het ziekenhuis. De auto is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Politie Zuidhorn verkoopt gevonden fietsen
Vrijdagavond 12 oktober a.s. verkoopt de politie van de basiseenheid Zuidhorn gevonden fietsen die zijn aangetroffen in de gemeenten De Marne, Winsum en Zuidhorn. Tussen 19.00 en 20.00 uur kunnen mensen die een bewijs van aangifte van diefstal van hun fiets in een der genoemde gemeenten kunnen overleggen, een fiets kopen tegen een van tevoren vastgestelde prijs. Daarna, vanaf 20.00 tot 20.30 uur kunnen andere belangstellenden kiezen uit de overgebleven fietsen. Het gaat om verkoop aan particulieren, dus niet aan handelaren of bedrijven. De verkoop vindt plaats bij het politiebureau in Zuidhorn aan de Hooiweg
1.
Niebert: snelheid kost rijbewijs
Een 21-jarige automobilist uit Haulerwijk moest maandag zijn rijbewijs inleveren nadat hij op de Halbe Wiersemaweg bij Niebert door een videoauto van de politie werd betrapt op te hard rijden. Ter plaatse was slechts 60 km/u toegestaan. Betrokkene reed 120 km/u. De politie maakt proces-verbaal op.

Haren: bromfietscontrole
Bij een bromfietscontrole op de Rijksstraatweg in Haren zijn maandagmorgen 24 bekeuringen uitgedeeld. In 15 gevallen ging het om overschrijding van de constructiesnelheid. Andere bekeuringen betroffen gele plaat (3), niet tonen certificaat (3) en niet correct dragen valhelm (2). Eén van de gecontroleerde bromfietsers was nog geen 16 jaar.

Groningen: diefstal gereedschap
Vanaf een bouwterrein bij de Piccardhofplas aan de Van Swietenlaan in Groningen is voor ongeveer 20.000 gulden aan gereedschap gestolen. Men heeft een beugelslot vernield, waarna uit enkele containers diverse boormachines, zaagmachines en ander elektrisch gereedschap is meegenomen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: container veroorzaakt verkeersopstopping Door een op de weg gevallen lege container van een vrachtauto ontstond maandagmiddag op het Vrijheidsplein een verkeersopstopping. Twee van de drie rijstroken zijn gedurende enkele uren gestremd geweest. Het verkeer is tijdelijk begeleid door enkele motorrijders van de politie. Het ongeval ontstond doordat de bovenkant van de container tegen het viaduct botste en daardoor op de weg terechtkwam. Het viaduct en de weg liep daarbij flinke schade op. Een bergingsbedrijf heeft de container weer op de oplegger getakeld. Tegen de 45-jarige chauffeur uit Rijssen is proces-verbaal opgemaakt.

Groningen, Alcomobilist
Een 51-jarige Stadjer is maandagmiddag op de Bakboordswal in Groningen betrapt bij het rijden onder invloed. Hij bleek 1.7 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Tevens bleek dat de man eerder dit jaar zijn rijbewijs al kwijt was geraakt vanwege een soortgelijke overtreding. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: dealers aangehouden na inval woning
Bij een inval in een woning aan de Radiumstraat in Groningen heeft de politie enkele tientallen grammen cocaïne en heroïne in beslag genomen. Het pand werd door de politie in de gaten gehouden in verband met dealerpraktijken. De beide bewoners, respectievelijk 43 en 32 jaar zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Groningen: tippelaarster bekeurd
Een 40-jarige straatprostituee uit Groningen is maandagnacht bekeurd voor het tippelen op de Noorderhaven in de stad. Zij is voor het afleggen van een verklaring meegenomen naar het politiebureau. Naast een proces-verbaal kreeg ze een verblijfsverbod uitgereikt.

Groningen: Stadjer vernielt raam bij buurman
Een 37-jarige bewoner van de Grote Beerstraat in Groningen is maandagmiddag aangehouden voor het vernielen van een raam bij de buurman. Hij handelde volgens zeggen uit rancune. De verhouding lag volgens hem niet goed. De politie heeft de man voor nader onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor en het opmaken van het proces-verbaal is de man weer op vrije voeten gesteld.

Groningen: vrouw beroofd, dader aangehouden
Een 46-jarige vrouw uit de stad werd maandagavond op de Moesstraat beroofd. De vrouw reed met haar fiets richting de fietstunnel en daarbij werd zij achter opgereden door een 39-jarige bromfiets bestuurder. De bromfiets bestuurder probeerde de rugtas van de vrouw al rijdend weg te nemen. Door het getrek aan de tas kwamen beiden ten val. Getuigen zagen dat de man de tas wilde wegnemen. Zij zagen kans de dader te achterhalen en te overmeesteren. De man werd ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: vernieling ruit
Afgelopen nacht heeft de politie bij een woning aan de Grote Beerstraat twee stadjers, 30 en 37 jaar oud, aangehouden. Beide heren vernielden een ruit van de woning omdat zij een gestolen bromfiets wilden terughalen. Toen de politie door de bewoners werd gewaarschuwd gingen de mannen er vandoor. Zij konden in de omgeving worden aangehouden. Hierbij werd door een van de verdachten een tweetal messen weggegooid. Beide verdachten zijn ingesloten.

Groningen: verdachte slikt pillen bij inbraak
Een 30-jarige man zonder vaste woonplaats werd afgelopen nacht aangehouden bij een inbraak in een apotheek aan de Van Lenneplaan. Getuigen zagen de man het pand binnen dringen. Toen agenten het pand doorzochten zagen ze dat de man bezig was medicijndoosjes te legen. Vermoedelijk slikte hij enkele pillen van de door hem geopende doosjes. De man werd meegenomen naar het bureau en na consultering van een arts ingesloten.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900-8844 (30/m)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...