Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Stg Het Gebaar gaat gelden Indische Gemeenschap verdelen

Datum nieuwsfeit: 09-10-2001
Bron: Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

De Stichting 'Het Gebaar', Tegemoetkoming aan oorlogsgetroffenen uit Nederlands-Indië, gaat zorgdragen voor de verdeling van gelden aan de Indische gemeenschap. Dat schrijft minister Borst van Volksgezondheid, Welzijn en Sport vandaag aan de Tweede Kamer.

De Stichting, die binnenkort wordt opgericht, gaat zorgdragen voor een rechtmatige en doelmatige besteding van 385 miljoen gulden om vermoedelijke tekortkomingen in het na-oorlogs Indisch rechtsherstel te compenseren. Het geld, vorig jaar door het kabinet ter beschikking gesteld, is grotendeels bestemd voor individuele uitkeringen (350 miljoen gulden). Voor projecten is 35 miljoen gulden beschikbaar. Ook de Molukkers die tijdens ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie