Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Inspectie vindt kwaliteit thuiszorginstellingen voldoende

Datum nieuwsfeit: 09-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport


Kwaliteit thuiszorginstellingen voldoende

De kwaliteit van thuiszorginstellingen in de AWBZ (Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten) is voldoende. Dat concludeert de Inspectie voor de Gezondheidszorg in haar rapportage van het algemeen toezicht op de thuiszorg in de periode mei 2000 tot juli 2001. Ondanks de krapte op de arbeidsmarkt blijken de thuiszorginstellingen veel maatregelen te nemen om de kwaliteit van de zorg te handhaven of te verbeteren.

De meeste instellingen hebben een goed uitgewerkt kwaliteitsbeleid. Ook zijn de medewerkers van de thuiszorg over het algemeen goed gemotiveerd en hebben ze een groot verantwoordelijkheidsgevoel, aldus de Inspectie in haar rapport.

Het rapport noemt ook een aantal factoren die de continuïteit van de organisaties en daarmee de kwaliteit van de zorg kunnen bedreigen, zoals fusies en reorganisaties binnen de thuiszorginstellingen, personeelstekorten en fysieke en mentale belasting van de medewerkers.

Inspectie: Kwaliteit thuiszorginstellingen is voldoende 1. Inspectie: Kwaliteit thuiszorginstellingen is voldoende
Persbericht, 9-10-2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie