Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vigilante introduceert SecureScan NX

Datum nieuwsfeit: 09-10-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht

Persbericht

9 oktober 2001

VIGILANTe introduceert SecureScan NX

~ Nieuwe SecureScan NX de meest geavanceerde technologie voor het vaststellen van kwetsbaarheden in het netwerk ~

VIGILANTe, de onafhankelijke expert op het gebied van het testen van beveiligingen, heeft als eerste in de industrie derde generatie software voor het scannen van kwetsbaarheden geïntroduceerd. Deze software stelt bedrijven in staat de kwetsbaarheden van netwerken en firewalls te testen vanaf één centrale locatie.

SecureScan NX is de eerste oplossing in haar soort. Het stroomlijnt risicomanagement door een gecentraliseerde console te bieden die zowel zorgt voor het beheer van testmachines op verschillende, gedistribueerde plaatsen van het netwerk, als het beheer van de geïnstalleerde firewall.

SecureScan NX produceert automatisch een HTML rapport waarin de kwetsbaarheden van het netwerk nauwkeurig zijn vastgelegd en eventuele oplossingen worden gesuggereerd. De klant kan dan snel vaststellen of de netwerkinfrastructuur van de organisatie nog voldoet aan de veiligheidsvoorschriften van het bedrijf.

"KPMG is van mening dat VIGILANTe's SecureScan NX technologie het testen van de beveiliging van bedrijfsnetwerken zal stroomlijnen en zelfs het zeer uitgebreid testen van zeer complexe netwerken mogelijk zal maken. Bij KPMG IT Risk Management Denemarken hebben we ervoor gekozen SecureScan NX in de 'toolbox' op te nemen als belangrijke aanvulling op de andere tools - en we zullen er zo snel mogelijk voor zorgen dat andere KPMG landen deze tool ook kunnen gaan gebruiken. Onze verwachtingen van SecureScan NX zijn hoog," zei Carsten W. Heilbuth, teamleider van KPMG IT Risk Management Denemarken.

"De nieuwste aanvulling op de SecureScan serie laat een belangrijke technologische vooruitgang zien in het effectief testen van de meest complexe, grootschalige netwerken," zei Philip Dowley, Regional Manager Benelux van VIGILANTe.

SecureScan NX test gedistribueerde netwerken vanaf beide kanten van de firewall. Ook worden de filterregels van de firewall zelf getest. Het is een client/server oplossing, hetgeen betekent dat de console automatisch wordt ge-update met informatie over nieuwe kwetsbaarheden. Vanuit VIGILANTe's data centra in Kopenhagen of New York wordt nieuwe informatie onmiddellijk doorgestuurd, zodat de console ook de nieuwste netwerkbedreigingen kan herkennen.

Voorheen moest een beveiligingsadministrateur elke keer de testapparatuur verplaatsen naar een andere locatie en daar opnieuw installeren om de verschillende segmenten van het netwerk te kunnen testen. De nieuwe SecureScan NX technologie met haar gedistribueerde architectuur bestaande uit één centrale console en een aantal testmachines, biedt in dit opzicht zeer grote voordelen.

Het is mogelijk een testsessie verder aan te passen aan de wensen van de klant, door bijvoorbeeld de scans te beperken tot een bepaald IP bereik, host type of door alleen op bepaalde kwetsbaarheden te testen.

(420 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over VIGILANTe

VIGILANTe is een onafhankelijke security testing specialist, die hoogwaardige oplossingen voor grondige, continue beoordeling biedt van kwetsbaarheden op Internet- en netwerkgebied. VIGILANTe's ervaring op het gebied van veelomvattende test services en met de software die gebruikt wordt bij deze testen, vormt de basis voor 's werelds beste security scanning technologie.

VIGILANTe's bekroonde, gepatenteerde serie SecureScan®-producten en diensten vertegenwoordigen de enige derde generatie gedistribueerde technologie die geautomatiseerde gelijktijdige testing van wereldwijde netwerken en firewalls biedt. VIGILANTe's klanten krijgen hiermee een volledig overzicht van de kwetsbaarheden van hun systemen, waardoor ze hun beveiligingsniveau kunnen bepalen en handhaven en op deze manier de continuïteit van hun onderneming kunnen verzekeren.

Als de ontwikkelaar van het Security Assurance Service Provider (SASP) model, biedt VIGILANTe haar diensten en producten aan via een uitgebreid netwerk van partners over de hele wereld.

VIGILANTe werd in 1997 opgericht. Het hoofdkantoor bevindt zich in Melville, New York. Daarnaast zijn er vestigingen in heel Europa en de Verenigde Staten. Het Benelux kantoor is gevestigd in Amsterdam.

Voor meer informatie over VIGILANTe, kunt u een bezoek brengen aan www.vigilante.com.

Voor verdere persinformatie, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met Yvonne van Bokhoven of Viviane Brokerhof bij LEWIS, het IT PR bureau: Tel: +31 (0) 43 35 66 956Fax: +31 (0) 43 35 66 955 E mail: yvonnev/(vivianeb@lewispr.comhttp)://www.lewispr.com

PRWEEK's Consultancy of the Year Finalist, 2001
PRWEEK's Hi-Tech Agency to Watch, 2000/2001

Yvonne van Bokhoven
LEWIS Communications BV
Marketing and Media Relations for Technology Companies Gaetano Martinolaan 95
6229 GS Maastricht
Nederland
Tel: +31 (0) 43-3566956
Fax: +31 (0) 43-3566955
Web: www.lewispr.com

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie