Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tumbleweed prominent aanwezig op InfoSecurity-beurs

Datum nieuwsfeit: 09-10-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht

Tumbleweed business update september 2001

Amersfoort - 9 oktober 2001 - Tumbleweed Communications (NASDAQ: TMWD), de toonaangevende leverancier van secure content management oplossingen, presenteert vandaag de laatste ontwikkelingen op het gebied van technologie en producten.


* InfoSecurity - Nederlands grootste beveiligingsbeurs op 18 en 19 oktober

* Deloitte & Touche zien in Tumbleweed één van Silicon Valley's snelst groeiende technologie bedrijven

* Tumbleweed komt met vernieuwde databescherming; Secure Guardian
* Tumbleweed vergroot aandeel in marktsegment secure content management

* National Society for the Prevention of Cruelty to Children beveiligt privacy gevoelige gegevens met Tumbleweed

Tumbleweed prominent aanwezig op InfoSecurity-beurs

Met onder meer de financiële wereld en overheid als belangrijke doelgroepen, levert Tumbleweed Communications producten en diensten voor secure content management, waaronder de beveiliging en de bewaking van de authenticiteit van e-mailverkeer.
"Onze producten en diensten maken het voor bedrijven en organisaties mogelijk om het internet te gebruiken als kanaal voor professionele uitwisseling van berichten op een veilige en traceerbare manier", vertelt Arien Klomp, country manager Benelux bij Tumbleweed. "Voor die beveiliging hanteren we onder meer een methode voor server-naar-server encryptie, waarbij geen desktop certificaten nodig zijn. Een essentieel kenmerk van onze aanpak is dat wat wij leveren een uitbreiding is op de infrastructuur die de klant al heeft staan, en geen vervanging. De onderdelen waaruit ons framework bestaat, zijn ook los van elkaar toepasbaar. Een klein of middelgroot bedrijf kan er bijvoorbeeld voor kiezen om alleen web-filter of mail-filter aan te schaffen, terwijl een financiële instelling of nutsbedrijf kan kiezen voor de implementatie van het totale secure content management-concept dat wij bieden. Sinds 1 oktober hanteren we voor dat totaalconcept de naam Secure Guardian. De beurs InfoSecurity is voor ons een uitstekende gelegenheid om daar bredere bekendheid aan te geven."

Deloitte & Touche hebben Tumbleweed Communications benoemd tot één van Silicon Valley's snelst groeiende technologie bedrijven

Tumbleweed Communications is door de Deloitte & Touche gepositioneerd op de 25ste plaats van de prestigieuze '2001 Technology Fast 50', dat een overzicht geeft van de 50 snelst groeiende technologie bedrijven in de Silicon Valley. De lijst wordt samengesteld op basis van het groeipercentage over de laatste 5 jaar (1996-2000).
"Wij zijn zeer gelukkig met de waardering van Deloitte & Touche. We zijn trots op het feit dat wij een plaats hebben in de '2001 Technology Fast 50'", vertelt Jeff Smith, Chairman en CEO van Tumbleweed Communications. "Onze groei van de afgelopen vijf jaar is het resultaat van onze visie om het voor organisaties mogelijk te maken informatiestromen te managen en beveiligingsapplicaties te implementeren die op centraal niveau bedrijfsbeleid en afspraken over internetgebruik en e-mailverkeer kunnen doorvoeren. Uiteraard sluiten wij ons aan bij de prioriteiten van de klant."

"Tumbleweed biedt overduidelijk een toegevoegde waarde voor organisaties die informatiebeveiligingsoplossingen met efficiënte en kostenbesparende kenmerken willen implementeren op netwerk niveau. Processen vinden niet op desktop niveau plaats, en dat scheelt aanzienlijk in investeringen in zowel tijd als geld", aldus Arien Klomp, Country Manager Benelux van Tumbleweed.

Tumbleweed beschermt content met Secure Guardian

Op 1 oktober heeft Tumbleweed haar nieuwste software voor secure content management, genaamd Secure Guardian, op de markt gebracht. Secure Guardian is het eerste beveiligingspakket dat op centraal niveau bedrijfsbeleid en afspraken over internetgebruik en e-mailverkeer kan doorvoeren. Hierdoor wordt het bedrijfsnetwerk beschermd en kan haar toepassingsgebied worden uitgebreid naar de buitenwereld. Met deze software kan het internet daadwerkelijk ingezet worden als transportmedium voor communicatie met klanten, partners en leveranciers.

"Tumbleweed Secure Guardian is de nieuwste generatie internetbeveiliging die organisaties kunnen inzetten om bedrijfsvoering en communicatie via het internet veilig te laten verlopen. Wij hebben de beveiligingswensen van onze klanten geïnventariseerd, en dat als basis gebruikt voor de ontwikkeling van Secure Guardian", verteld Arien Klomp, Country Manager Benelux, van Tumbleweed. "Secure Guardian vervult afzonderlijke klantbehoeften doordat het beveiliging toepast middels drie criteria: inhoud van berichten, de identiteit van zender en ontvanger, en de betrokken bedrijfsprocessen.

Secure Guardian is een combinatie van 'best-of-breed' producten waarmee centraal voor een organisatie veiligheid gegarandeerd kan worden. Hierdoor wordt een aanzienlijke kostenbesparing gerealiseerd en is de oplossing eenvoudig te beheren, schaalbaar en uit te breiden, dit in tegenstelling tot alternatieve point solutions.

Bij interne- en externe bedrijfscommunicatie wordt het internet steeds vaker ingezet. Daarnaast wordt een bedrijfsinter- of intranet steeds verder ontwikkeld om onder meer productiviteit te vergroten, kosten te verlagen en klantenservice en -loyaliteit te verhogen. Secure Guardian is daarom zo ingericht dat het gecentraliseerde beveiliging voor zowel inkomende als uitgaande communicatie realiseert. Tevens integreert Secure Guardian diverse applicaties voor het veilig en traceerbaar bezorgen van elektronische documenten zoals rekeningoverzichten, patiëntgegevens of andere belangrijke informatie.

Tumbleweed vergroot marktaandeel secure content management

Tumbleweed Communications maakte onlangs bekend dat haar marktaandeel in de wereldwijde e-mail scanning markt gegroeid is van 15% in 1999 naar 24% in 2000. Dit blijkt uit een recent rapport van IDC over secure content management (SCM). Volgens IDC bedroeg de totale omzet in de e-mail scanning markt in 2000 $101.4 miljoen en is e-mail scanning het snelst groeiende segment van de SCM markt, hieronder vallen ook anti-virus, Internet acces control, 'employee Internet management' en 'malicious mobile codes'. Naar verwachting zal de totale SCM markt groeien van $1.7 miljard in 2000 naar $4.2 miljard in 2005. Tumbleweed biedt oplossingen voor alle segmenten van de secure content management markt.
IDC ziet 'secure content management' als een nieuwe markt. Onder meer zakelijke gebruikers vragen om een internet management tool voor anti-virus, internet acces control, 'employee Internet management' en 'malicious mobile codes'. "Klanten zoeken steeds meer naar mogelijkheden om kosten te verminderen en worden steeds veeleisender in hun wensen op het gebied van (content)beveiliging", aldus Brian Burke, senior research analist van IDC's internet wordt gestuurd biedt SCM software, zoals die van Tumbleweed, organisaties de mogelijkheid om een relatie op te bouwen met klanten, partners en leveranciers, waarbij ze weten dat hun data die via het internet verstuurd worden altijd goed beveiligd zijn. Daarbij worden tegelijkertijd de kosten verminderd en wordt de productiviteit verhoogd. Dit is mogelijk omdat administratie en policy beheer voor de content security van het bedrijf wordt gecentraliseerd."

"We zijn blij met onze grote groei in de markt van SCM en met IDC's erkenning van de groeiende noodzaak voor SCM oplossingen voor organisaties", aldus Doug Sabella, President en COO van Tumbleweed Communications. "We realiseren groei in een wereldwijd turbulente omgeving voor wat betreft IT investeringen. Dit bevestigt dat onze visie overeenkomt met de prioriteit van investeringen van de klant. Wij bieden organisaties de mogelijkheid hun informatiestroom en beveiligingsapplicaties te beheren vanuit één centraal, op policies gebaseerd, framework. Tumbleweed biedt een belangrijke meerwaarde voor organisaties die een uitgebreide informatie beveiligingsoplossing willen combineren met effectiviteit en kostenbesparing. Die effectiviteit en kostenbesparing wordt bereikt door op papier gebaseerde processen online te brengen.

Engelse kinderbescherming: 'Beveiliging van persoonlijke gegevens kan levens redden.'

De grootste Engelse instelling ter bescherming van kinderen, het NSPCC, heeft onlangs Tumbleweed gekozen om haar internet communicatie te beveiligen. Als geen andere instelling kent het NSPCC de waarde van informatie. Gegevens die worden verstuurd kunnen letterlijk levens redden. Het NSCPP is altijd voorzichtig geweest met het versturen van dossiers, calamiteiteninstructies en personele gegevens via het internet.

Brendan Major, hoofd informatievoorziening bij het NSPCC: "De informatie die wij versturen heeft meer waarde dan gegevens van banken of andere financiële instellingen. Als onze data corrupt wordt, kan dat zelfs leiden tot de dood van een kind. Tot voor kort kon een eenvoudige muisklik waardoor data bijvoorbeeld naar een verkeerde organisatie verstuurd werd enorme gevolgen hebben."

"Het NSPCC heeft zich tot doel gesteld om de veiligheid en het geluk van kinderen te bewaken. Wij beschermen belangrijke informatie, dus ook de informatie van het NSPCC", aldus Martyn Richards, Vice President van Tumbleweed in West-Europa. "Zij kunnen zo profiteren van de voordelen van communicatie via het internet met de zekerheid dat vertrouwelijke informatie ook vertrouwelijk blijft.

Over Tumbleweed Communications

Tumbleweed is de toonaangevende leverancier van applicaties waarmee veilige communicatie en samenwerking via internet gerealiseerd kunnen worden, waardoor internet veilig in een zakelijke omgeving ingezet kan worden. Tumbleweed's applicaties bieden de mogelijkheid om informatie op een veilige manier te delen en belangrijke informatie te beschermen, waardoor klantenloyaliteit wordt vergroot en privacy is gegarandeerd. Bedrijfskosten worden door toepassing van Tumbleweed's applicaties drastisch verlaagd. Hiermee creëert Tumbleweed meerwaarde voor bedrijven.

Klanten die hebben gekozen voor Tumbleweed's oplossingen zijn onder meer; American Express, Datek, Belastingdienst, de meeste grote banken in Nederland, waar onder ABN AMRO, SEB Bank, KPN, effectenbedrijf Van der Moolen, NASA, het Joint Research Center van de Europese Commissie, PGGM, Relan, Union Miniere en UPS.

Tumbleweed Communications is opgericht in 1993. Het hoofdkantoor is gevestigd in Redwood City, CA. Sinds februari 2000 wordt vanuit de vestiging in Amersfoort de Benelux bediend.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...