Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vertraging bij bouw Zijpse Poort Arnhem

Datum nieuwsfeit: 09-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Arnhem
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Arnhem

Vertraging bij bouw Zijpse Poort De bouw van het nieuwe spoorviaduct de Zijpse Poort nabij het Arnhemse Willemsplein loopt tenminste twee maanden vertraging op. Dat is het directe gevolg van het besluit van Rail Infrabeheer om de treinen in het weekend van 17/18 november ter hoogte van de Zijpse Poort niet stil te leggen.

Volgens de planning van aannemer Dubbers Malden zou in het bewuste weekend het oude viaduct worden gesloopt en het nu gebouwde deel van het nieuwe viaduct worden ingeschoven op de vrijgekomen plaats. Ten behoeve van de werkzaamheden was een zogenaamde buitendienststelling nodig: een langere periode waarin treinen niet over het viaduct rijden. De ene afdeling van Rail Infrabeheer (voorheen een onderdeel van NS) vraagt zo'n buitendienststelling ruim van tevoren aan bij een andere afdeling van Rail Infrabeheer. Deze laatste afdeling heeft onlangs officieel laten weten de gevraagde buitendienststelling af te wijzen. In hetzelfde weekend zijn er ook grootschalige spoorwerkzaamheden in Duitsland, waardoor het omleiden van treinen niet mogelijk bleek.

Niet uitvoeren
Als gevolg hiervan kan de aannemer in Arnhem de geplande werkzaamheden niet uitvoeren. Ook elders in Nederland merkt men de gevolgen van de werkzaamheden in Duitsland. Een geplande buitendienststelling van 53 uur in het zelfde weekend in Zevenaar bijvoorbeeld, is om deze reden eveneens afgewezen, zo weet de aannemer. Rail Infrabeheer heeft de gemeente laten weten nu op zoek te zijn naar een geschikte datum in januari 2002, waarin de werkzaamheden alsnog kunnen worden uitgevoerd. Railinfrabeheer houdt daarbij een slag om de arm. Het risico op verder uitstel door weersomstandigheden is in januari groter dan in november, meldt Rail Infrabeheer.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie