Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Agenda minister Herfkens

Datum nieuwsfeit: 09-10-2001
Bron: Ministerie van Buitenlandse Zaken
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Buitenlandse Zaken

www.minbuza.nl/content.asp?Key=421600


---

Agenda minister Herfkens per 9 oktober 2001

Dinsdag 9 oktober
15. 00 uur
In ontvangstname van het boek 'Hulp in Ontwikkeling', over bouwstenen voor de toekomst van internationale samenwerking en de geschiedenis van de ontwikkelingspraktijk in de afgelopen vijf decennia. Herfkens geeft visie op de inhoud van het boek en sluit de bijeenkomst af met een reactie op een debat met o.a. Sylvia Borren (Novib), Prof. Hommes, en een vertegenwoordiger van VNO/NCW. 15.00 -17.00 uur in Pulchri Studio, Louis XV zaal, Lange Voorhout 15, Den Haag.

Woensdag 10 oktober
Informele bijeenkomst van EU-OS-ministers over de gevolgen voor Ontwikkelingssamenwerking van de aanslag in Amerika.

Vrijdag 12 oktober
15.30 - 22.00 uur
Den Haag: International seminar over Kansen voor Qatar (over goedkope medicijnen, biodiversiteit, voedselveiligheid ) in de Ridderzaal, Den Haag. Het seminar is bedoeld als voorzet voor de WTO-vergadering in Qatar van november.

Zondag 14 oktober
15.00 - 17.00 uur
Afrikaanse en Europese ministers in debat over de toekomst van Afrika in de Rode Hoed in Amsterdam met deelname van o.a. minister Herfkens, minister Kaberuka (financien) Rwanda, secretaris-generaal K.Y. Amoako van de UN-ECA.

Maandag en dinsdag 15 - 16 oktober
Economische Commissie voor Afrika, Tweede Big Table Meeting in Amsterdam. Op uitnodiging van Minister Herfkens vindt in Amsterdam de tweede Big Table van de Economische Commissie voor Afrika van de VN plaats. Een consultatie van Afrikaanse ministers van Financien, belangrijke donoren, internationale organisaties over internationale ontwikkelingsdoelen, armoedebestrijdingsstrategieen, de hulprelatie tussen Afrikaanse landen en donoren. Centraal staat het New African Initiative (gepresenteerd op OAE-bijeenkomst in Lusaka) met aandacht voor economische en politieke aspecten van goed bestuur, handel en het vormen van partnerships tussen donoren en Afrikaanse landen.

Dinsdag 16 oktober
20.00 uur
Keynote speech t.g.v. Wereldvoedseldag tijdens manifestatie BBO en Comite Wereldvoedsel-dag 2001, Rode Hoed, Amsterdam met als thema: het EU-landbouwbeleid en de belangen van ontwikkelingslanden. Aansluitend een debat over coherentie met Tweede Kamerleden

Woensdag 17 oktober
10.00 - 12.00 uur
Algemeen Overleg Begrotingsonderzoek samen met minister Van Aartsen

Donderdag 18 oktober
14.00 uur
Algemeen Overleg Mensenrechtennotitie samen met minister Van Aartsen

Zondag 21 - vrijdag 26 oktober
Reis langs Afrikaanse steden: Bamako (Mali), Kigali (Rwanda) en Gaborone (Botswana)

22-23 oktober
Pan African Capacity Building Forum te Bamako, georganiseerd door African Capacity Building Foundation. Deze ACBF is een in 1991 opgericht instituut dat werkt aan

capaciteitsversterking in Afrika. Doel: versterking van de menselijke en institutionele capaciteit in de publieke sector en civil society te versterken. Een bijeenkomst van Afrikaanse

ministers en donoren Minister Herfkens zit een vergadering over de 'Effectiviteit van het internationale respons op Afrika's capaciteits-behoeften' voor .

24-25 oktober
Global Coalition for Africa (GCA), Botswana Agenda: Ontwikkeling Private Sector in Afrika, de rol van technische assistentie, Rol en Toekomst GCA. Discussies over het scheppen van

een gunstig klimaat voor de private sector door Afrikaanse overheden en de rol van externe ontwikkelingspartners hierin. Voor de vergadering zijn Afrikaanse staatshoofden, ministers, parlementariers, donoren, multilaterale organisaties, NGO's en de private sector uitgenodigd om op informele basis aan de discussies deel te nemen.

Dinsdag 30 en woensdag 31 oktober en 1 november
Begrotingsbehandeling Tweede Kamer

Zondag 4 en maandag 5 november
Bijeenkomst in Birmingham (VK) van de zgn. Utstein-ministers, de 'impulsgroep' van de OS-ministers uit Nederland, VK, Duitsland en Noorwegen. Op de agenda staan onder meer de effectiviteit van de hulp en de voortgang met het werken met Poverty Reduction Strategy Papers, het New African Initiative (zie ook Big Table, 15/16 oktober).

Dinsdag 6 november
16.00 - 18.00 uur
Uitreiking Dick Scherpenzeelprijs, Nieuwspoort

Woensdag 7 november
12.45 - 13.45 uur
In ontvangstname van het Wereld Bevolkingsrapport

Donderdag 8 november
EU Ontwikkelingsraad in Brussel

===

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie