Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Sittard

Datum nieuwsfeit: 09-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 9-10-2001 Politieberichten district Sittard (HP 15.45 uur) Dinsdag 9 oktober 2001

Geleen, rijden onder invloed
:
Een 37 jarige inwoner van Geleen is dinsdagmorgen 9 oktober 2001 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed in een personenauto.
Een getuige informeerde de politie dinsdagmorgen omstreeks 03.00 uur dat er in een geparkeerde personenauto op de Labourestraat te Beek een man lag te slapen die sterk onder invloed verkeerde van alcoholische dranken. De politie ging daarop ter plaatse en trof de personenauto aan met daarin een slapende man achter het stuur. De man bleek inderdaad zwaar onder invloed te zijn van drank. Hij vertelde de politie dat hij aan het wachten was op de komst van zijn vrouw die voor het vervoer huiswaarts zou zorgdragen. De man kreeg het stellend advies de auto te laten staan en zelf niet te gaan rijden. Echter na een kwartiertje trof de politiepatrouille de man niet meer aan op de plaats waar hij eerder geparkeerd had gestaan. Kort daarna werd hij rijdend in zijn auto aangetroffen. Hij zat alleen in de auto. De automobilist reed slingerend en gebruikte de gehele rijbaan van de Heiweg waarna de politiepatrouille ingreep. De automobilist gaf echter geen gevolg aan een stopteken en bleef gewoon doorrijden. Daarna werd hij door twee politieautos klem gereden. De bestuurder werd daarop aangehouden en voor verder onderzoek naar het politiebureau overgebracht. Daar weigerde hij zijn medewerking te verlenen aan een ademanalyse. Ook een bloedproef weigerde hij. Hij bleek tevens niet in het bezit te zijn van enig rijbewijs. Tegen de inwoner van Geleen wordt een uitgebreid proces-verbaal opgemaakt.

Geleen, woninginbraken:
Maandag 8 oktober 2001 heeft in de avonduren in een woning aan de Hegstraat te Geleen een inbraak plaats gevonden. De inbreker verschafte zich de toegang na een klimpartij naar de eerste etage waar hij een raam door handreiking open wist te maken. De woning werd grotendeels doorzocht waarbij aangetroffen een geldbedrag van enkele honderden guldens werd ontvreemd. De bewoners hebben van de diefstal aangifte gedaan.

Maandagmorgen 8 oktober 2001 heeft in de morgenuren een inbraak plaats gevonden in een woning aan de Meidoornstraat te Geleen. In de tijd dat de bewoners afwezig waren forceerde de inbreker een raam aan de voorzijde van de woning. Het woonhuis werd geheel doorzocht waarbij sieraden en een onbekend geldbedrag werden ontvreemd.

Maandagmiddag 8 oktober 2001 heeft in een woning aan de Philip de Croystraat te Sittard een inbraak plaats gevonden. Mogelijk dat de inbreker een valse sleutel heeft gebruikt of via een bovenlicht de woning is binnengedrongen. Er werden geen sporen van verbreking aangetroffen. De woning werd doorzocht waarbij drie fotocameras werden ontvreemd. De bewoner heeft van de inbraak aangifte gedaan.

Elsloo, brievenbus opgeblazen:
Namens de PTT is maandagmiddag 8 oktober 2001 bij de politie aangifte gedaan van het vernielen van een brievenbus op de Rembrandstraat te Elsloo. De betreffende brievenbus werd in het afgelopen weekeinde door onbekenden opgeblazen, mogelijk met vuurwerk. De post in de brievenbus raakte gedeeltelijk onbruikbaar door brand. De PTT heeft de beschadigde brieven waarvan de afzender achterhaald kon worden terugbezorgd. Een aantal brieven werd onbruikbaar. Ook de brievenbus is onbruikbaar. Deze zal geheel vernieuwd moeten worden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie