Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Huurders in Het Spookhuis op RTL4

Datum nieuwsfeit: 09-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Woonbond
Zoek soortgelijke berichten
Woonbond


Huurders in Het Spookhuis

Dinsdag 9 oktober om 20.30 uur besteedt het RTL4 programma Spookhuis aandacht aan huren en met name aan de problemen waar huurders mee te maken kunnen krijgen. Daarbij gaat het met name om slecht onderhoud, maar ook wordt uitgelegd hoe de maximaal toegestane wettelijke huur voor een woning wordt berekend. Die maximale huur is belangrijk voor huurders die te veel huur betalen en de huurders die een huurverlaginsgprocedure beginnen bij de huurcommissie vanwege achterstallig onderhoud. In dat geval wordt de huur namelijk verlaagd tot een bepaald percentage van de maximaal toegestane huur.

In het Spookhuis twee voorbeelden. Het eerste is dat van Jacqueline Martinot. Zij woont sinds 10 jaar in een huurflat in Den Haag. Al acht jaar heeft zij vochtproblemen in haar huis en haar huisbaas weigert daar een structurele oplossing voor te vinden. Gevolg: Jacqueline schildert zich suf en woont in een vochtig appartement. Niet alleen het binnenwerk van haar huis is niet in goede staat, ook het buitenwerk is niet in orde. De galerijhekken van de flat zijn al jaren in slechte staat en ook hier heeft Jacqueline regelmatig over geklaagd bij haar huurbaas. Desondanks zijn de galerijhekken niet op tijd vernieuwd, met als gevolg dat de achtjarige Gaby, de dochter van Jacqueline, met galerijhek en al naar beneden is gevallen, gelukkig zonder ernstige gevolgen.
De verhuurder wordt door Spookhuis aangesproken op dit slechte onderhoud en de verhuurder belooft beterschap.

Het tweede voorbeeld laat zien hoe renovatie een argument voor de verhuurder kan opleveren op het onderhoud erbij te laten zitten. De woning van Brian van Leeuwen in Lelystad zal worden gerenoveerd. Op zich wordt het huis daar natuurlijk beter van, maar doordat het buurhuis van Brian werd afgebroken, kreeg Brian last van lekkage. Al acht maanden duurt de renovatie nu, en al die tijd woont Brian in een zeer vochtige woning. De verhuurder belooft dat het huis van Brian binnenkort aan de beurt is voor de renovatie. Hopelijk zit deze huurder de komende herfst in een droge woning.

Waarschijnlijk gaat Spookhuis in volgende afleveringen ook aandacht besteden aan problemen rondom huurwoningen. Mensen kunnen hun klachten altijd mailen naar
(spookhuis@625tv.nl); of bellen naar 036-5472828.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie