Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Minister Zalm heropent staatslening

Datum nieuwsfeit: 09-10-2001
Bron: Ministerie van Financiën
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Financien

Persbericht

No 01/270
Den Haag
5 oktober 2001

Minister Zalm heropent staatslening

Overeenkomstig de emissiekalender voor het vierde kwartaal zal aanstaande dinsdag, 9 oktober, de vervolguitgifte van de 5,75% lening 1994 per 15 januari 2004 plaatsvinden. De storting is op vrijdag 12 oktober 2001 en de aflossing vindt plaats op 15 januari 2004.

De uitgifte vindt plaats op MTS Amsterdam volgens het toonbanksysteem via de Primary Dealers voor Nederlandse staatsleningen. MTS Amsterdam is het elektronisch handelsplatform voor Nederlandse staatsleningen. De Primary Dealers staan vermeld op de website van het Agentschap: www.dutchstate.nl alsmede op Reuters DSTAMENU, Bloomberg DSTA en Bridge 2981.

De eerste koers van uitgifte wordt bekendgemaakt op dinsdag 9 oktober 2001 om 10.00 uur en kan daarna doorlopend worden aangepast. Het streefbedrag van deze emissie is 2 à 2,5 miljard euro. Na de emissie zal de lening, die reeds een uitstaand volume heeft van 9,3 miljard euro, de voor liquiditeit en verhandelbaarheid belangrijke drempel van 10 miljard euro ruimschoots overschrijden.

Woordvoerder: drs. F.F.M. Kemperman

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie