Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Rondje inspraak fietsparkeren Stationsstraat Wageningen

Datum nieuwsfeit: 09-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Wageningen
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Wageningen

rondje Inspraak fietsparkeren Stationsstraat

De gemeente Wageningen wil het fietsgebruik verder stimuleren. Verbetering en uitbreiding van de bestaande fietsstallingen in het centrum kunnen hieraan bijdragen. Als gevolg hiervan is het plan 'fietsparkeren in de Stationsstraat' opgesteld. Dinsdagavond 9 oktober 2001 wordt een inspraakavond over dit plan gehouden. U bent van harte welkom op deze avond. De bijeenkomst begint om 20.00 uur en vindt plaats in de raadzaal van het stadhuis, Markt 22. U kunt ook schriftelijk reageren.

Stuur dan uw brief naar:

Burgemeester en wethouders
postbus 1
6700 AA Wageningen

Uw reactie moet wel vóór 23 oktober 2001 bij ons binnen zijn.

Stationsstraat Oost
De fietsen kunnen in de nieuwe situatie in twee stroken evenwijdig aan de gevels en de rijweg gestald worden. Daartussen komt een pad van 2,50 m voor de voetgangers. De entrees van de (openbare) gebouwen en winkels blijven vrij. De uitstalzone van de winkels blijft gehandhaafd. De aanwezige plantvakken gaan verdwijnen, de bomen blijven daarentegen staan. De parkeerplaats ten behoeve van mindervaliden vóór de bibliotheek wordt gehandhaafd, evenals het laden en lossen links van de entree van de bibliotheek.

Stationsstraat West
Naast de huidige fietsklemmen tegen de gevel van de SNS-bank komen extra stallingsmogelijkheden. Hiervoor worden de bestaande plantenvakken verwijderd. De doorsteek naar de fietsenstalling gelegen tussen de SNS-bank en het parkeerterrein Gedempte Gracht wordt ruimer en lichter gemaakt. Achter de SNS-bank komt, evenwijdig aan de rooilijn, éénzijdig een fietsenstalling. Voorgesteld wordt om tegen de kopgevel van het pand Hoogstraat 109 (telefoonwinkel) een houten lattenbank te plaatsen.

Uitbreiding capaciteit
De huidige capaciteit bedraagt circa 175 plaatsen, die evenwel niet allemaal benut worden. Voorgesteld wordt om roestvrijstalen beugels te plaatsen, zoals elders in de binnenstad is gebeurd. Inclusief handhaving van de huidige 35 fietsklemmen op het kruispunt Stationsstraat-Plantsoen wordt de totale capaciteit na de uitbreiding 285 plaatsen.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer B. Breedveld van de sector openbare werken telefoon 492 962 of de heer J. Wormgoor telefoon 492 968. Een tekening van het ontwerp kunt u komen inzien in het informatiecentrum, stadhuis, Markt 22, Wageningen. Het bureau is op werkdagen geopend van 8.30 uur tot en met 12.00 uur en 's middags van 13.00 uur tot en met 17.00 uur.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie