Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bezoek Prins Willem Alexander en Máxima aan Friesland

Datum nieuwsfeit: 10-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Leeuwarden
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leeuwarden


* Business Development

Kennismakingsbezoek Prins Willem Alexander en Máxima Zorreguieta aan Fryslân

Willem en Maxima klein Op woensdag 10 oktober staat de provincie Fryslân in het teken van het kennismakings- bezoek van de Prins van Oranje, Willem Alexander en mevrouw Máxima Zorreguieta. Het Prinselijk Paar brengt tussen kwart voor tien s morgens en drie uur s middags een bezoek aan de gemeenten Leeuwarden, Tytsjerksteradiel en Ferwerderadiel (Hegebeintum). In het kennismakingsbezoek is ruimte ingeruimd voor educatie, (Friese) sporten, maatschappelijke opvang en ontspanning. Een belangrijk deel van het programma speelt zich af in Leeuwarden; daar zijn ook veel zwaaimomenten.

Oranje kroon klein Oranje kroon klein Oranje kroon klein Oranje kroon klein Oranje kroon klein Oranje kroon klein Oranje kroon klein Oranje kroon klein

Het programma

09.45 uur

Aankomst bij het provinciehuis, Tweebaksmarkt. Begroeting door drs. E.H.T.M. Nijpels, Commissaris van de Koningin en mevrouw L.B.M. van Maaren van Balen, burgemeester van Leeuwarden.Er worden bloemen aangeboden door enkele leerlingen van de Maximaschool uit de wijk Zuiderburen.

09.55 uur

Ontvangst in de Statenzaal en welkomstwoord door de Commissaris van de Koningin in aanwezigheid van de Statenleden.

10.15 uur

Vertrek naar het Van Hall Instituut, Agora 1. Route: Blokhuisplein, Nieuweweg, Busstation, Zuiderplein, Oostergoweg, Van Hall Instituut.

10.25 uur

Aankomst bij het Van Hall Instituut.
Het paar wordt ontvangen op het Agoraplein waar een groene loper is uitgelegd door de Greenteamers (studentenvoorlichters). In de milieuhal zal het paar gestoken in een witte laboratoriumjas op een waterzuiveringskolom klimmen. Daarna wordt een bezoek gebracht aan de voedingshal. Op de terugweg zullen Willem Alexander en Maxima kennismaken met de studentenvereniging Osiris.

10.55 uur

Vertrek naar de Elfstedenbrug.
Route: Van Hall, Oostergoweg, Gardeniersweg, Willem Lodewijkstraat, Julianastraat, Franklinstraat, Archipelweg, Lekkumerweg, Lekkum, Buorren, Miedum, Canterlanswei Stedenbrug.

11.10 uur

Aankomst bij Elfstedenbrug.
Bezichtiging van het elfstedenmonument vanaf de steiger.

11.25 uur

Vertrek naar hotel restaurant De Klinze te Aldtsjerk (Oudkerk). Route: Richting Giekerk, Nw. Straatweg richting Oenkerk, Rengersweg, Sminiaweg.

11.35 uur

Aankomst bij De Klinze.
Bij de ingang van de oprijlaan in koetsen voor het aanschouwen van de demonstratie ringsteken op de oprijlaan. Het paar heeft hier een kort onderhoud met sporters en bestuurders van specifiek Friese sporten, zoals kaatsen, fierljeppen en skûtsjesilen.

12.15 uur

Vertrek naar Archeologisch Steunpunt/Informatiecentrum, Pypkedyk 4 in Hegebeintum. In de bus geeft Gedeputeerde P.A. Bijman een toelichting op het provinciaal beleid Plattelandsvernieuwing/Kleine Kernen Beleid.

12.35 uur

Rondleiding Archeologisch Steunpunt/Informatiecentrum in Hegebeintum. Het paar bekijkt eerst de Terp Hegebeintum en gaat dan naar het informatiecentrum voo een gesprek over Plattelandsvernieuwing/Kleine Kernen Beleid.

13.10 uur

Vertrek naar Stichting Maatschappelijke Opvang De Terp in Leeuwarden.

13.40 uur

Bezichtiging van de nachtopvang De Terp en gesprek met bewoners.

14.10 uur

Aan boord van het Statenjacht voor een korte vaartocht naar Stadsschouwburg De Harmonie, Ruiterskwartier 4 in Leeuwarden. Voorop vaart de Blauhúster Dakkapel.

14.30 uur

Informele slotbijeenkomst met medewerking van o.a. Rients Gratama, Maaike Schuurmans, Brassband De Bazuin.

15.00 uur

Einde van het kennismakingsbezoek; vertrek vanaf schouwburg De Harmonie naar de vliegbasis.

Aan de inhoud van deze website kunnen geen rechten worden ontleend

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie