Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Opening educatiecentrum in het Militaire Luchtvaart Museum

Datum nieuwsfeit: 10-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Defensie


---

Nieuwsberichten
---

Opening educatiecentrum in het Militaire Luchtvaart Museum

05-10-2001

Persbericht Ministerie van Defensie DV/PB/97

Commodore A.M. Slierendrecht, toekomstig Directeur Personeel van de Koninklijke Luchtmacht, opent woensdag 10 oktober aanstaande het educatiecentrum Flying Centre in het Militaire Luchtvaart Museum in Soesterberg.

Het centrum richt zich speciaal op jongere bezoekers en scholen. Op interactieve wijze wordt inzicht verschaft in de natuurwetten van het vliegen en de toepassing daarvan bij de constructie van vliegtuigen. Ook kunnen bezoekers kennis maken met de trainingsmethoden waaraan vliegers worden onderworpen.

Twee leden van het Pandemonia Science Theater verzorgen een voorstelling in en rondom de Alouette III helikopter die opgesteld staat in het educatiecentrum. Zij worden, voorafgaand aan de officiële opening en onder de muzikale begeleiding van het tamboerkorps van de Koninklijke Luchtmacht, onthaald door de leerlingen van de Carolusschool uit Soesterberg en de Comeniusschool uit Zeist.

Het Flying Centre is dagelijks van 13.00 uur tot 16.30 uur geopend voor alle bezoekers van het museum. Het Militaire Luchtvaart Museum is dagelijks geopend van 10.00 uur tot 16.30 uur, op zondag van 12.00 uur tot 16.30. Op maandag en zaterdag is het museum gesloten. De toegang tot het museum is gratis.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie