Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gelderse politie opent speciale website voor jongeren

Datum nieuwsfeit: 10-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Rivierenland
Zoek soortgelijke berichten

Maandag, 8 oktober 2001

* Gelderse politie opent op 10 oktober speciale website voor jongeren
13 oktober Landelijke Politiedag
`Ik voel me veiliger met een mes op zak.', `Een bekeuring? Dat is altijd mijn eigen schuld.' Prikkelende stellingen waarmee de politie in Gelderland jongeren van 12 tot 18 jaar hoopt te bereiken.

Via de website www.politiedag-gelderland.nl kunnen jongeren zo hun mening geven over onderwerpen als veiligheid, drank/drugs en verkeer. Een site die de Gelderse politiekorpsen speciaal geopend hebben in het kader van de Landelijke Politiedag op zaterdag 13 oktober. In de week van 8 tot 14 oktober worden in enkele (middel)grote steden in de provincie Gelderland zogenaamde `safe flashes' en pennen uitgedeeld aan jongeren van 12 tot 18 jaar. Op deze rode knipperende lampjes (voorzien van een klem) en pennen staat het adres van de website vermeld. Deze `give aways' zullen met name via middelbare scholen en op uitgaansavonden worden verspreid. Aan de actie is een prijs (een webcam) gekoppeld voor de jongeren die de meest originele of rake reacties op de stellingen geven. De resultaten van deze actie worden ongeveer een week na de Landelijke Politiedag bekend gemaakt. De website www.politiedag-gelderland.nl staat vanaf woensdag 10 oktober op het internet.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie