Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Lezing minister-president bij Universiteit Twente

Datum nieuwsfeit: 10-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

UNIVERSITEIT TWENTE

lezing minister-president Wim Kok bij Universiteit Twente

Enschede, 8 oktober 2001

Persbericht

Lezing minister-president Wim Kok op Universiteit Twente live te volgen via internet

Minister-president Wim Kok zal op woensdag 10 oktober 2001 een lezing houden op de Universiteit Twente en in discussie gaan met studenten. Het onderwerp van zijn lezing betreft de uitbreiding van de Europese Unie en hoe de burgers hierop reageren. Uit onderzoek blijkt dat krap 30% van de Europese bevolking achter uitbreiding van de Europese Unie staat. Mag zo'n belangrijke beslissing alleen aan ministers en EU-commissarissen over gelaten worden? Het Nederlandse kabinet staat voor een uitdaging: is het mogelijk Nederland warm te laten lopen voor een abstract concept als Europa? Is het haalbaar om voldoende achterban voor de uitbreiding te creëren?
De lezing van en discussie met de minister-president zal live te volgen zijn via de homepage van de Universiteit Twente: www.utwente.nl. De lezing, georganiseerd door de Projectgroep Internationalisering Twentse Studenten en het Studium Generale van de Universiteit Twente, begint om 16.00 uur en zal rond 17.30 uur afgesloten worden en is voor iedereen toegankelijk.

De minister-president sluit met zijn komst naar de Universiteit Twente de Internationale Week af, die van 3 tot 10 oktober 2001 gehouden wordt. De Internationale Week is een initiatief van NUFFIC Dit is een Nederlandse organisatie van het Ministerie van Onderwijs. NUFFIC begeleidt Nederlandse studenten als zij in het buitenland willen studeren en vangt buitenlandse studenten in Nederland op. Dit jaar wordt de Internationale Week voor het eerst op de Universiteit Twente gehouden.

Noot voor de pers,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie