Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Filmklassieker: 'La Grande Bouffe'in Universiteit Groningen

Datum nieuwsfeit: 10-10-2001
Bron: Rijksuniversiteit Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Rijksuniversiteit Groningen

Filmklassieker: 'La Grande Bouffe'

Voorafgaand aan de vertoning van 'La Grande Bouffe' houdt prof.dr. Henk Hillenaar een inleiding over de cultuurhistorische/psychologische betekenis van deze film. 'La Grande Bouffe' leidde bij de eerste vertoningen tot zeer uiteenlopende en veelal heftige reacties en is de reputatie van shockerende schandaalfilm sindsdien nooit meer echt kwijtgeraakt. Niettemin heeft de film een prominente plaats verworven in de canon van klassieke films. Het verhaal gaat over vier vrienden van middelbare leeftijd, gespeeld door Marcello Mastroianni, Michel Piccoli, Philippe Noiret en Ugo Tognazzi. Zij komen in een verlaten villa bijeen om zich aan uitgelezen ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie