Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Drugshandelaren en koeriers opgepakt in Delfzijl

Datum nieuwsfeit: 10-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Groningen, plaats: Delfzijl 10-10-2001
Drugshandelaren en koeriers opgepakt; invoer uit Curacao Woensdag 10 oktober 2001

Met de aanhouding van vier mannen in de leeftijd van 22, 23, 27 en 29 jaar en een 21-jarige vrouw heeft de politie van Delfzijl een actieve groep opgepakt die zich bezighield met de drugshandel in de omgeving in Delfzijl en omgeving. Deze groep werd eind van de maand september aangehouden na voorbereidend rechercheonderzoek.

In eerste instantie ging het om de 29-jarige verdachte uit Groningen, die op Schiphol werd gecontroleerd en bij wie ruim 1 kilogram cocaïne werd gevonden in zijn bagage. Tevens had hij 32 bolletjes cocaïne geslikt die na behandeling in het ziekenhuis in zijn ontlasting werden aangetroffen goed voor ruim 200 gram. Gedurende het onderzoek werden in de woning van de 21-jarige vrouw in Delfzijl ook nog enkele bolletjes cocaïne aangetroffen, waardoor de totale opbrengst ongeveer
1.5 kg cocaïne was. De handelswaarde wordt geschat op ongeveer 100.000 gulden. In de woning van de vrouw werden ook de andere verdachten aangehouden. De 22 en de 27-jarige zijn afkomstig van Curacao. De jongste fungeerde met de Groninger als koerier. Zij slikten de bolletjes in, voordat ze in het vliegtuig stapten en loosden dit weer na aankomst op het eerder genoemd adres van de vrouw in Delfzijl. De 27-jarige wordt, samen met de 23-jarige verdachte woonachtig in Delfzijl, beschouwd als de organisatoren. Zij zorgden voor vliegtickets en de financiering van de drugs die ze in de omgeving van Delfzijl weer verhandelden. De vier mannen zitten nog vast. De politie vermoedt dat er meerdere transporten hebben plaatsgevonden Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900-8844 (30 c/m)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie