Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ekoslakken Getsewoud verwijderd

Datum nieuwsfeit: 10-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Haarlemmermeer
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Haarlemmermeer


* Persberichten


+ 10 oktober 2001

Ekoslakken Getsewoud verwijderd
Waterkwaliteit Getsewoud Zuid weer normaal

De wateren van Getsewoud Zuid en Noord zijn sinds een aantal weken vrij van eko-slakken. In overleg met het Hoogheemraadschap Rijnland is de afgelopen periode het sierwater in Getsewoud Zuid gedurende 16 uur per dag doorgespoeld met polderwater. Ook de hevige regenval van de laatste tijd heeft er toe bijgedragen dat het water zijn normale pH-waarde heeft bereikt. De waterkwaliteit is nu stabiel. De hekken langs de Vivalidisingel zijn inmiddels verwijderd. Cygnus atratus De gemeente gaat nu verder met het reguliere watergraven, dat in maart jl. moest worden stopgezet.
Als er voldoende water in de Vivaldisingel staat, zal door de gemeente pootvis worden uitgezet. In overleg met Rijnland wordt bekeken in welke mate stimulering van de waterplanten in het groeiseizoen 2002 nodig is. Inmiddels is in de Nieuwerkerkertocht de eerste zwarte zwaan gesignaleerd.
Het doorspoelen in Getsewoud Noord start op het moment dat er geen basisch lekwater meer uit het tijdelijke opslagdepot uit Getsewoud Noord komt. Dit zal naar verwachting nog enkele weken duren.

Aan deze tekst kunt u geen rechten ontlenen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie