Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Eerste nieuwe paspoorten uitgereikt Albrandswaard

Datum nieuwsfeit: 10-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Albrandswaard
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Albrandswaard


Nieuwe paspoorten Rhoon, 10 oktober 2001

Eerste nieuwe paspoorten uitgereikt door burgemeester

De heer en mevrouw Van der Tol waren maandagmorgen de eersten die een nieuw paspoort in ontvangst mochten nemen. Voor dit doel was de burgemeester, Anja Latenstein van VoorstWoldringh, bij de afdeling Publieksservice tijdelijk ingezet als baliemedewerkster. Nauwgezet controleerde zij of beide paspoorten naar de juiste eigenaar gingen. Om het geheel een feestelijk tintje te geven ontving het echtpaar uit handen van de burgemeester een bos bloemen.
Om fraude te voorkomen zijn reisdocumenten per 1 oktober 2001 ingrijpend gewijzigd en worden ze op een centrale plaats in Nederland vervaardigd. Voor de klant is hier echter een nadeel aan verbonden, het reisdocument is niet meer klaar terwijl men wacht, maar vanaf de aanvraag duurt het één werkweek voor het reisdocument afgehaald kan worden. Men moet voor een nieuw paspoort of identiteitsbewijs dus twee keer naar het gemeentehuis komen. We hopen de wachttijd in de toekomst te kunnen verkorten tot vier werkdagen. Voordeel van de nieuwe procedure is o.a. dat de reisdocumenten een veel betere kwaliteit hebben en ongeschikt zijn voor het illegale circuit. Als extra service schrijft de gemeente die inwoners, waarvan het paspoort binnen enkele maanden dreigt te verlopen, een herinneringsbrief met daarbij de benodigde informatie. Zo kan de klant rekening houden met de wachttijd en op tijd een reisdocument aanvragen. Meer informatie is te lezen op de gemeentepagina.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie